Publicitat
Política · 26 de Gener de 2017. 15:26h.

Rajoy: “plourà”

El president espanyol fia la baixada del preu de la llum a les precipitacions

Rajoy: “plourà”

Rajoy

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha descartat adoptar mesures extraordinàries per abaixar el preu de la llum perquè “plourà”. Rajoy ha explicat, en declaracions a Onda Cero, que el preu de la llum es troba en nivells del 2015, tot i que ha pujat respecte al 2016.

Segons els càlculs de l'executiu, el preu de l'electricitat pujarà, de mitjana, uns 100 euros anuals (8 euros al mes) respecte al 2016. Un increment que ha atribuït al fet que l'any passat va ser "excepcionalment bo" per la caiguda del preu del petroli.

"En aquest moment estem a nivells de l'any 2015. Aquest any pujarà respecte al 2016, que ha estat un any excepcional, però perquè en els últims dies ha pujat el preu del petroli un 100% i això afecta el preu de l'electricitat”, ha argumentat.

El president espanyol, però, ha assegurat que l'augment de l'electricitat no afecta només Espanya, sinó també altres països de la UE. En aquest sentit, ha dit que els preus del megawatt/hora d'aquest dijous se situen en 89 euros a Espanya, respecte dels 110 euros d'Itàlia o Suïssa, o els 109 euros a França.

Pel que fa a Catalunya, ha deixat clar que “jo no estic a favor ni d'un sistema fiscal com el del concert o el conveni per a Catalunya, que no preveu la Constitució, que no es va voler en aquell moment, i que generaria uns problemes descomunals al conjunt del país, ni estic a favor de liquidar la sobirania nacional".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#3 Ganxet, Reus, 27/01/2017 - 09:40

Tenim una classe política que fa pena. I ho trist és que a aquest no era un desconegut que anava en una llista tancada, aquest el vam votar directament. Si resultarà que tenim el que ens mereixem.

#2 Manolio, Barcelona, 27/01/2017 - 09:07

Doncs res.

A promoure la dança de la pluja, a veure si hi ha sort !!!
Que comenci el consell de ministres a fer rotllana....