Publicitat
Política · 20 de Juny de 2014. 18:25h.

Rajoy rebaixa impostos per intentar guanyar les eleccions

L'IRPF baixarà entre 2015 i 2016 una mitjana del 12,5%

Rajoy rebaixa impostos per intentar guanyar les eleccions

Rajoy, en una imatge d'arxiu

El Govern del PP ha anunciat, a un any de les eleccions, la reforma fiscal que contempla la rebaixa de trams i de tipus en l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) per a tots els contribuents i la reducció del tipus màxim de l'Impost de Societats fins al 25% el 2016. a més, ha avançat que no pujarà l'IVA.

El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoto, i la viscepresidenta, Soraya Sáez de Santamaría, han anunciat en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que l’IRPF baixarà entre 2015 i 2016 una mitjana del 12,5% per al conjunt dels contribuents i una mitjana del 23,5% per als contribuents que guanyen menys de 24.000 euros anuals (el 72% del total).

A més, alguns col·lectius, com famílies nombroses, amb fills discapacitats o ascendents amb discapacitat, rebran una deducció de 1.200 euros anuals que es podrà cobrar per avançat (a raó de 100 euros mensuals), com la que actualment existeix per fills menors de tres anys , i que podrà acumular segons la situació personal de cada un dels contribuents.

Aquesta reforma, però, ha provocat les crítiques d’alguns sectors. Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya, considera que és “electoralista” i que farà augmentar la desigualtat tributària perquè “incrementa la bretxa entre rendes del treball i rendes del capital que fa que les persones assalariades continuïn pagant més impostos que les persones que viuen de les rendes que produeixen les inversions o els patrimonis”.

Per la seva banda, el diputat de CiU, Josep Sànchez Llibre, considera que l'avantprojecte de reforma fiscal és “insuficient” sobretot pel que fa a la pressió fiscal. Sànchez Llibre ha recordat que aquesta pressió fiscal és lleugerament superior a la que tenien els ciutadans en l'últim govern del president Zapatero en 2011.

Per tant, el portaveu adjunt de CiU al Congrés lamenta que “es consolidi un increment de la pressió fiscal per part del Govern del PP, si no hi ha una rectificació durant el tràmit parlamentari”.

La vicepresidenta i el ministre, després de la roda de premsa

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 Pope, BCN, 21/06/2014 - 20:22

Als polítics només els interessa el poder. Ja veurèm després de les eleccions. Brussel·les no estàn d'acord amb aquesta "reforma fiscal". Ara han pujat l'IVA dels productes sanitaris, del 10 al 21%. Si els diners no entren a Hisenda a través de les retencions entraràn d'un altre manera. Segur.

#5 JosepPagèsCARDEDEU, VALLES ORIENTAL, 21/06/2014 - 08:21

Als rics als abaixa impostos Y als Aturats els treu la paga la ajuda lo unic que tenen per viure . Aixo es lo que fa el P.P. DE RAJOY abaixa impostos als Rics I RETALLA LA LLEI DE LA DEPENDENCIA despres .. Roba als pobres per donar als rics

#4 joan, barna, 20/06/2014 - 21:07

baixa els impostos i ens queixem? joder..doncs jo estic encantat que voleu que us digui..no perquè sigui un govern del pp s'ha de criticar tot!

#4.2 pepe, andorra aixovall, 21/06/2014 - 13:18

pues pq no los baja, solo los deja donde estaba y ademas no lo hace por conviccion, sino por electoralismo. Por eso, aunque nos guste a todos, yo personalmente no lo valoro igual. Tampoco les voy a votar, solo les quiero botar. ¿a q pepetroll tambien dice algo asi?

#3 JosepPagèsCARDEDEU, VALLES ORIENTAL, 20/06/2014 - 20:48

RAJOY fa com Artur Mas ,, Abaixa Impostos als mes Rics Per despres fe Retallades Socials als mes pobres . Faran patir als aturats , pobres y disminuidos descapasitados ipensionistes gent gran ABAIXA IMPOSTOS = RETALLADES a continuacio

#2 Toña, Vilablareitx, 20/06/2014 - 19:51

Aunque los rebajara un 50% iba yo a votar al PP. Nunca más, nunca más,