Publicitat

L’intel·lectual, abans proper al socialisme i ara al sobiranisme, defensa un Estat lliure associat emparat en el “reconeixement de la Corona”

Ramoneda recula

Imatge de l'article de Ramoneda a l'Ara

L’intel·lectual Josep Ramoneda proposa l’Estat lliure associat com a “figura plausible” per a Catalunya. El filòsof, abans proper al PSC i ara en l’òrbita sobiranista, defensa una “relació bilateral amb Espanya” construïda “sobre el reconeixement de la sobirania pròpia”, però que tingués com a mínim denominador compartit “el reconeixement de la Corona”.

Així ho ha assegurat en un article publicat aquest dimecres al diari Ara, on afirma que “l’estratègia del govern català i la del govern espanyol han conduït a un escenari frontista que tendeix a reduir el debat a a sobiranistes contra unionistes (o viceversa)”. Ramoneda considera que aquesta manera d’actuar té com a primera víctima la “veritat”, perquè “exigeix mantenir vives les fantasies de cada cantó, independentment del que es pensi sobre la seva viabilitat”.

Ramoneda avisa que “en aquest estadi de confrontació, que ineludiblement conduirà a una crisi institucional probablement la primera quinzena de setembre, no hi ha espai per pensar en sortides negociades”. “El que es juga d’aquí a l’1 d’octubre és si l’endemà el sobiranisme haurà guanyat força per conquerir un nou estatus per a Catalunya o n’haurà perdut”, assenyala.

L’escriptor conclou que el Govern pretén complir la seva promesa de referèndum “amb el càlcul que la reacció del govern espanyol per impedir-lo jugui a favor seu l’endemà”, i lamenta que “durant dos mesos i mig tocarà sentir la repetició de les promeses i les jaculatòries de cada part”.

26 Comentaris

Publicitat
#25 Marmota, Plutón, 21/07/2017 - 08:14

Festival de collonades: 12 points. Fer-se dir intel.lectual i viure de proposar collonades per cridar l'atenció. Cada dia una idea lluminosa, o més. I així van passant els dies i Catalunya està com està

#24 joan, manresa, 20/07/2017 - 12:09

tinu.)de competencias el problema resol..,axó es porta a votar al poble de CAT,i una gran mayoría vota a favor.I problema resolt.Pro ailas..,els governs espanyolistas quant es parla de CAT només es per axacar-nos la botai apretar....,som perdedors ,varem perdre la guerra al 1714 i al 39..,i axó es paga .Una factura eterna..,fins quant...??Malament

#23 sid, bcn, 20/07/2017 - 12:08

Vol tornar al S.XVI però sense arancels interns. Vol acabar amb la solidaritat. És la dressera per ser independetns sense els problemes. Però ho acceptaria dintre de Catalunya?

#22 joan, manresa, 20/07/2017 - 12:04

El Casal,12 h.--I pensar que tot hauría sigut molt més fácil....,La solució estaba a las mans dels Governs socialistas i dels peperos.Aquell famós Estatut que sel varen pasar per ....,el forre,hauría sigut part de la solució,al menys per una decada...,I sí abans haguesim tingut politics llargs de miras,amb un pacte fiscal i blindadjes de (cont

#21 manuel, Barcelona (España), 20/07/2017 - 11:27

Y Tardà qué dice a todo esto después de su "Mort al Borbó" .