Publicitat
Política · 11 de Juliol de 2012. 16:23h.

Rayoy va dir que apujar l'IVA "és un disbarat"

El líder del PP va criticar Zapatero per fer-ho

Rayoy va dir que apujar l'IVA "és un disbarat"

Imatge de l'ABC amb les declaracions de Rajoy

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha anunciat al Congrés els nous ajustos pressupostaris, entre els quals hi ha l'augment del tipus general de l'IVA en tres punts -passa del 18 al 21%- i el tipus reduït del 8 al 10%, malgrat que va dir que no tocaria aquest impost, cedint així a les pressions de la CE.

Rajoy afirmava el passat mes d'abril, en una entrevista concedida a l'Agència EFE, que "no està en les nostres previsions apujar l'IVA". Aquest però, no és l'únic cop que l'ara president s'ha mostrat contrari en públic ha l'augment de l'impost.

I és que, durant la darrera campanya electoral, també va fer diverses manifestacions assegurant que el seu govern no l'augmentaria donat que, segons deia, aquesta mesura només serviria per perjudicar "les persones amb menys recursos". El que sí prometia llavors era "abaixar els impostos" si arribava a la presidència.

Rajoy, també, va donar suport fa dos anys a la iniciativa del PP de Madrid per a recollir signatures contra l'apujada de l'IVA impulsada pel govern socialista presidit per José Luis Rodríguez Zapetero. Sent llavors cap de l'oposició l'ara cap del Govern assegurava per criticar la mesura del PSOE que "apujar l'IVA és un disbarat".

Dos anys més tard, ha hagut d'admetre que "vaig dir que abaixaria els impostos i els estic apujant", i s'ha justificat al·legant que  "estic fent el que no m'agrada, però han canviat les circumstàncies i m'hi he d'adaptar".

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#11 Josep Pages Canaleta Cardedeu, Cardedeu, 14/07/2012 - 05:28

RAJOY a batido un gran Record , en tan poco tiempo a dicho mas Mentiras que ZAPATERO en 8 años ja ja hAOra Zapatero ya deja de SER PINOCHO Haora este titulo se lo ha ganado RAJOY Desde hoy sera el nuevo PINOCHO Se lo ha bien ganado

#10 joan, manresa, 13/07/2012 - 12:13

El Casal,12,05 h.--Totalment d'acord am #9.El

seu comentari es totalment cert i alguna cosa se solucionaría...----Anem pro al tema,el Sr.Rajoy no li queda ni una proposta de las que portaba al seu programa que hagui quedad suprimada....,i vaguanyar las eleccions.Are hauría de dimitir,per dignitat

#9 ELLS NO SON GAIRE SOLIDARIS AMB NOSALTRES, GIRONA, 12/07/2012 - 11:30

Lo primer que tindrien que fer es expulsar a tots aquests i Inmigrants que cometen delictes o faltes ,despres aquest que no treballen i viuens de les ajudes socials, els qe no pagen menjadors escolars ,ni llibres ,ni casals ,tambe els q crean inseguretat,els que treballen mes barat .fart de vividors

#8 LOLA, Baracelona, 12/07/2012 - 10:37

Por que no anulan el senado con los senadores, de esta forma se recuperan muchos millones, que intereses politicos hay por medio?. Siempre pagamos los mismos.

#7 Soro, Barcelona, 12/07/2012 - 08:37

Mal de ventre hauria de tenir un polític que mesos abans de sortir escollit fa unes promeses i desprès de ser-ho ha de trencar les promeses fent tot al reves de lo promès, davant de aixó nomes queda un camí ,, la dimissió.