Publicitat
Política · 26 d'Octubre de 2009. 08:27h.

Reagrupament es presentarà a Nova York

"Cal fer partíceps del projecte d'alliberament nacional a tots els catalans que viuen lluny"

Reagrupament es presentarà a Nova York

Carretero, en un acte de la Diada

Reagrupament realitzarà el proper 31 d'octubre una presentació a Nova York "per fer arribar el missatge d'independència i regeneració democràctica als catalans que viuen a Nova York, i buscar més complicitats i suports". Reagrupament considera que "el front internacional és clau en l'èxit independentista: cal cercar aliats internacionals i internacionalitzar el conflicte català, i cal fer partíceps del projecte d'alliberament nacional a tots el catalans que viuen lluny de la nació però que estimen el país i volen treballar per la independència".

També recorden que "l'element principal de difusió del missatge de Reagrupament és la xarxa, en especial amb els catalans d'arreu del món, però volem realitzar quan sigui possible presentacions a qualsevol lloc del món". L'acte de Nova York serà presentat Jaume Soler, enginyer reagrupat resident a NY.  Carles Boix, catedràtic de la Universitat de Princeton, i Alexander Alland, professor emèrit de la Universitat de Columbia, faran una intervenció sobre la situació política a Catalunya. I Salvador Garcia, del col·lectiu Emma, explicarà el projecte de Reagrupament.  A l'acabar les intervencions es farà un col·loqui entre els assistents.
 
Reagrupament recorda que "és la primera vegada que fem un acte així, i no sabem quanta gent vindrà.  Quanta més millor, però sinó no passa res: qui no arrisca, qui no innova, qui no intenta anar més enllà del que han fet altres en el passat, no arriba enlloc. I vagi com vagi l'acte, serà una oportunitat única per compartir entre els assistents una preocupació i passió comuna: el nostre país".  L'acte no tindrà cap cost per Reagrupament: el lloguer de la sala i altres despeses seran pagades per dos reagrupats.  

Qui vulgui col·laborar igualment pot fer una aportació al compte corrent de Reagrupament (2100-3031-83-2200604441 ) indicant com a concepte "Internacional".  "Tots els diners que es rebin, així com les possibles aportacions que es puguin rebre a Nova York, seran destinats íntegrament a actes que Reagrupament faci a l'estranger (seran sempre despeses relacionades amb l'organització de l'acte, no amb el viatge, que sempre serà sufragat per la persona de Reagrupament que faci l'acte, com en aquesta ocasió)".  L'acte serà a 6 East 87th Street, New York (entre Madison Avenue i 5th Avenue) a les 12:00 del migdia. 

Publicitat
Publicitat

80 Comentaris

Publicitat
#80 Julià, Barcelona, 27/10/2009 - 11:49

Oriol, quan he reivindicat l'espanyolitat de Catalunya? Crec que Catalunya serà el que els seus habitants vulguin que sigui. Si la volen independent, ho ha de ser. Que no m'agradi l'estil ni el messiansime de Carretero no em converteix en espanyolista

#79 Oriol, BCN, 27/10/2009 - 11:17

No sé a quins insults et refereixes. Si ho dius pel comentari (potser, gratuït) que vaig fer ahir a la nit, i et vas sentir aludit, et demano disculpes. Tret d'això, crec que mai no he insultat ningú, o si més no, no ha estat la meva intenció fer-ho.

#78 Oriol, BCN, 27/10/2009 - 11:08

El nacionalisme català NO ÉS ÈTNIC.
Els patriotes catalans qie normalment parlen castellà s'estimen la cultura i llengua catalanes, potser més que tu, que, amb un correctíssim català, reivindiques l'espanyolitat de Catalunya.

#77 Julià, Barcelona, 27/10/2009 - 11:06

No, Oriol, ho deia pels teus insults. Tens dret a sentir-te el que vulguis. Celebro que hagis rectificat. Entenc que t'hagi sorprèsinicialment que la gent pugui aprendre i fer servir una llengua determinada sense que l'obliguin per llei.

#76 Oriol, BCN, 27/10/2009 - 11:04

De fet, la llengua d'ús està molt condicionat per l'entorn familiar i social de cada persona, i seria un error obviar aquesta realitat.
Com a membre de RCAT et puc dir que no són pocs els simpatitzants que no tenen el català com a llengua materna.