Publicitat
Política · 25 de Gener de 2010. 11:43h.

Reagrupament farà servir circumscripció única

Sectors de la formació critiquen que "Barcelona escollirà els caps de llista de cada província"

Reagrupament farà servir circumscripció única

Carandell, durant l'acte a l'Escala

La vicepresidenta de Reagrupament, Rut Carandell, ha explicat que tots els candidats que Reagrupament presentarà a les eleccions al Parlament de Catalunya hauran de ser elegits per l'Assemblea prevista per al proper 21 de març.

Carandell va afirmar que "aquest sistema d'elecció directa no té precedents a casa nostra, si bé és una pràctica habitual en moltes democràcies avançades, i constitueix un exemple de la voluntat de transparència i regeneració democràtica que persegueix Reagrupament, a més de la independència del país"

Així mateix, Carandell va explicar que, "a més de l'elecció dels candidats, el 21 de març l'Assemblea haurà d'aprovar el programa en què 600 persones organitzades en diversos grups de treball temàtics estan treballant des de fa unes setmanes".

Sectors de la formació consideren que "no és coherent", atès que "els associats de Barcelona, gairebé el 80 %, acabaran decidint els caps de llista de cada província". "La gran majoria dels associats de base estem indignats i reclamamem que es facin primàries a cada província. Volem incentivar que la gent vagi a votar", afegeixen.
En aquest sentit consideren que "si tothom ha d'anar a Barcelona, molta gent no hi podrà anar. Si prediquem que proposem una llei electoral amb circumscripcions petites, on cada diputat representi una petita demarcació, com volem fer això ara? La gent de Girona, per posar un exemple, no coneix la gent de Lleida".

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#26 DelsPPCC, Perpinyà, 27/01/2010 - 07:21

En què PREFERIU confiar? Una informació d'un diari basada en declaracions o la web oficial? recordo el que ha escrit altre: 'Si voleu conèixer de primera mà com RCAT escollirà els candidats, consulteu la seva web! reagrupament.cat i apartat documents

#25 jordi, reus, 26/01/2010 - 18:52

Mira que be, la primera decisió ja fa riure. A qui voleu fer sortir ?

#24 Lucas, Barcelona, 26/01/2010 - 16:41

Si voleu conèixer de primera mà com RCAT escollirà els candidats, consulteu la seva web!!!!!

#23 amoscaciques, girona, 26/01/2010 - 12:02

Quina sort, Reagrupament serà el nou PI q tan bons resultats van donar a Colom I Rahola!!! Apa Carretero, torna a obrir consulta, jajajaj

#22 Júlia, Benisssanet, 26/01/2010 - 11:55

Així potenciarem que la gent de comarques llunyanes a Barcelona no vingui a votar (gent gran o amb problemes de mobilitat) i tot es pugui manipular des de BCN. A més, això contradiu la Ponència Política aprobada en assemblea el 3 d'octubre.