Publicitat
Política · 22 de Setembre de 2012. 13:23h.

Reagrupament guardonarà els 'conversos' a l'independentisme

Els candidats seran persones que "després d'anys de negació hagin passat a defensar-lo"

Reagrupament guardonarà els 'conversos' a l'independentisme

Senyeres i estelades, a la Diada

Reagrupament ha anunciat la convocatòria de la primera edició del Premi Pau de Tars, que "guardonarà la persona que, després d’anys de negació del dret a la independència de Catalunya i, fins i tot, de blasme o persecució de l’independentisme, hagi passat ara a defensar-lo".

"Els candidats al premi seran anunciats durant els propers dies, i s’engegarà un procés participatiu obert a tothom (associats i no associats)" al web de la formació política.

Des de l'entitat presidida per Joan Carretero s'ha justificat aquest premi pel fet que "hi ha hagut casos de persones amb trajectòria pública destacada que han abraçat la causa de la plena llibertat nacional i la constitució d’un Estat propi per a Catalunya, després d’anys d’haver estat rebutjant cap futur per a Catalunya fora d’Espanya i cercant fórmules d’impossible encaix amb una Espanya unitarista i regressiva".

Pau de Tars també era conegut com Sant Pau, i al Nou Testament és descrit com "un jueu hel·lenitzat i ciutadà romà de Tars, a la regió de Cilícia (avui dia a Turquia), erudit del judaisme de la branca dels fariseus, i perseguidor dels cristians abans de la seva conversió camí de Damasc, en la qual Pau va sentir la veu de Jesús, moment en el qual, segons la llegenda, va caure del cavall enlluernat per una llum provinent del cel, i es va convertir al cristianisme".

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#20 Pere, Lleida, 24/09/2012 - 20:01

Increïble, molt penós i preocupant. A on arribarà tot això...

#19 joan, Bcn, 23/09/2012 - 12:06

Este premio lo da Reagrupament? Reagrupament quiere la independencia?
Porque yo lo veo como exponer a publico excarnio a aquellos que han traicionado sus origenes para abrazar una nueva fe.

Los traidores (vengan de donde vengan) no estan muy bien vistos.

Roma no paga traidores - Escipion dixit

#18 David, L'Hospitalet, 23/09/2012 - 10:58

Jo pensava que els de Reagrupament eren agnòstics o ateus, per el seu passat dins d'Esquerra Republicana de Catalunya.

#17 Oriol, Barcelona, 22/09/2012 - 23:02

I si us voleu posar bíblics, us recomano Lluc 15, 7:
Igualment jo us dic que en el cel hi haurà més alegria per un sol pecador que es converteix que no pas per noranta-nou justos que no necessiten convertir-se

#16 Oriol, Barcelona, 22/09/2012 - 23:01

Una idea molt poc afortunada, per no dir absolutament inadequada. Ara no és el moment de veure qui és més independentista, o qui fa més temps que ho és. Ara és el moment de la generositat i de rebre dins l?independentisme tothom que s?hi vulgui apuntar amb els braços oberts i sense retrets