Publicitat
Política · 4 de Setembre de 2009. 09:30h.

Reagrupament reivindica la figura del general Moragues

Organitzen un acte polític i un dinar popular per a la Diada en record de "l'heroi oblidat"

Reagrupament.cat ha organitzat, per a la propera Diada, un homenatge a la figura del general Moragues, "l'heroi oblidat" assassinat el 1715 per les tropes de Felip V després de ser torturat i arrossegat  pels carrers de Barcelona per un cavall. El seu cap fou posat en una gàbia de ferro que es va penjar al Portal del Mar de Barcelona, amb una inscripció en llatí que deia: "Josep Moragues, per haver comès el crim d'una repetida rebel·lió, haver abusat dues vegades de la clemència reial, finalment, la tercera vegada, fou pres i executat per la justícia".

L'acte d'homenatge de Reagrupament, que es celebrarà a Pla de Palau, constarà d'un acte polític a les 12.00 hores i d'un dinar popular a les 14.00. Intervindran el president de la formació, Joan Carretero, Xavier Hernàndez i Toni Strubell. Reagrupament ha editat un vídeo promocional de l'acte en el que apel·la al "patriotisme" i a la "dignitat" dels catalans.

Una imatge del vídeo promocional de l'acte
Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 Joan, Baix Llobregat, 08/09/2009 - 13:08

Jo tinc collons, però ja em sobren alguns anys. Segurament em trencaries la cara aviat, noi, jo ja sóc bastant gran. Ara bé, pel que fa a història de Catalunya, no crec pas que puguis ensenyar-me res. Em sembla que no saps amb qui parles, francament.

#18 amoscaciques, girona, 05/09/2009 - 14:39

Joan (Baix LLobregat): si téns collons, vine tu amb la teva barretina i l´escombra i ens treus d´aquí. Burro, q no t saps ni la història de Catalunya i vols donar lliçons...desgraciat!!
VISCA ESPANYA

#17 Castells, Bcn, 04/09/2009 - 22:17

Doncs molt bona idea; es veritat que ens falta mes coneixement de la historia. No es podria fer una bona pelicula dels fets de 1714 tipus la Ciutat Cremada, o Braveheart, alguna pelicula que impactes i mostres la realitat de la perdua de les llibertats?

#16 Vicent, Tarragona, 04/09/2009 - 19:07

"Chapeau", perquè el general Moragues i la seva família van patir sobre les pròpies carns l'odi de Felip V.
Casanovas se'n va sortir prou bé comparat amb el destí del general

#15 David, Barcelona, 04/09/2009 - 18:08

Celebro que Reagrupament segueixi el camí marcat els darrers anys per Unitat Nacional Catalana fent l\'homenatge al general Moragues