Publicitat
Política · 15 de Març de 2011. 22:38h.

Reagrupament s'alia amb CiU a Olot

El reagrupat Josep Ferrés serà el novè a la llista

Reagrupament s'alia amb CiU a Olot

Farrés i Corominas, en el moment de signar l'acord. (Foto: Reagrupament)

Convergència i Unió (CiU) i Reagrupament han arribat a un acord per anar junts a les eleccions municipals a Olot (Garrotxa). L'acord preveu que el reagrupat Josep Ferrés sigui el novè de la llista i introduir "mesures de regeneració democràtica en el programa electoral", segons ha indicat l'associació liderada per Joan Carretero en un comunicat al lloc web.

L'objectiu de l'alcaldable de CiU, Josep Maria Corominas, és desbancar el PSC del consistori, que governa amb el suport d'Iniciativa. L'actual batlle, Lluís Sacrest, no repeteix i el candidat socialista serà Josep Guix.

L'acord entre els convergents i els reagrupats té tres punts. En el darrer es detallen set mesures de regeneració política. A l'apartat tres s'indica que "els regidors tindran una retribució única i de simple càlcul a l’Ajuntament, i no rebran retribució per participar en òrgans o comissions municipals. Es controlaran especialment les incompatibilitats i autoritzacions d’activitats".

El compromís també obiga CiU, en cas de victòria, a què "l’Ajuntament haurà de portar un registre d’empreses contractades, amb informació detallada sobre les contractacions".

"Quedarà expressament prohibida la redacció d’informes per part d’empreses, consultors o assessors externs a la funció pública. Només s’encarregaran aquells informes imprescindibles, autoritzats amb la signatura del regidor i acompanyats d’un informe preceptiu signat pel màxim responsable de la funció pública en aquell departament, en el que es reconegui que l’administració no disposa internament dels mitjans o la capacitat per redactar‐lo ella mateixa", afegeix l'acord.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Toni, Barcelona, 16/03/2011 - 16:04

També veig que Reagrupament no es vol entendre només amb ERC, sinó que té voluntat d'acord amb totes les forces nacionalistes (CiU, ERC, Solidaritat, CUP i altres grups locals), per tal d'arribar a enteses cap a major sobiranisme i regeneració democràtica. Aplaudeixo la transversalitat de RCat.

#3 Toni, Barcelona, 16/03/2011 - 15:54

Tant de bo hi hagués un pacte així a nivell nacional, i amb totes les forces catalanistes. Ben segur que pas a pas, sense pressa, però sense pausa, amb serietat i claredat d'idees, podriem anar cap a la normalitat nacional, fent del nostre país un membre de la UE i l'ONU.

#2 Toni Marcer, Vilanova i la Geltru, 16/03/2011 - 10:12

Soc Reagrupat i membre de la coordinadora del Garraf. Felicito a la gent de CIU i als companys de Rcat.

#1 Joan, Barcelona, 16/03/2011 - 08:55

Ja era hora que els nacionalistes de veritat s'aliéssin. El territori té més raó que els partits i els nacionalistes sempre hauríen d'haver anat junts així la nostra força seria imparable a hores d'ara... prou divisions. Unim CIU ERC RC SI i caminem junts !