Publicitat
Política · 3 de Febrer de 2016. 18:24h.

Reagrupament: “s’ha de recórrer a la DUI”

En cas que l’Estat actuï “de manera antidemocràtica per aturar el procés”

Reagrupament: “s’ha de recórrer a la DUI”

Ignasi Planas, a la dreta de la imatge (foto: Reagrupament)

El president de Reagrupament, Ignasi Planas, ha manifestat que “si el govern espanyol actua de manera antidemocràtica per aturar el procés català, s’ha de contemplar, sense complexes, el recurs d’una Declaració Unilateral d’Independència (DUI)”.

Planas ha recordat els diputats independentistes que “això ja està recollit en el pacte signat el passat 9 de novembre per Junts Pel Sí i la CUP, on es declarava l'inici del procés per constituir el nou estat català”.

El líder de Reagrupament també ha considerat que el moment clau en el procés serà quan “s’aprovi l’anomenada Llei de transitorietat jurídica”. “Aquest pas ja no serà una declaració d’intencions sinó que, al ser el Parlament l’única cambra legislativa, serà, de facto, una declaració d’independència”, ha asseverat Planas.

El president de Reagrupament ha fet aquestes declaracions en un acte a Reus per exposar públicament el paper de Reagrupament en el procés independentista. Entre el públic assistent hi havia l’alcalde de la localitat, Carles Pellicer (CDC), els dos diputats reusencs de Junts Pel Sí, Montserrat Vilella i Carles Prats, així com representants de l’ANC, Òmnium i Súmate.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#18 Casper, Bcn, 04/02/2016 - 11:25

El Estado es antidemocrata porque no sigue tus postulados, si se pliega es democrata ¿verdad que si?, aborrecible tesis. Vamos de papanatas de feria.

#17 David, Barcelona, 04/02/2016 - 09:23

No vull ser (o fer) l'advocat del diable, però aquesta gent de Reagrupament han de sortir regularment a premsa? Quins i quants representats tenen al Parlament? Massa veu per tan poc cant...

#16 Carlos Gomez, Bcn, 04/02/2016 - 08:57

I cap algu mes al taxi ?

#14 Carlos Gomez, Bcn, 04/02/2016 - 01:37

Algu va dir alguna vegada que el segon es sempre el primer dels ultims.
Doncs aquesta gent, que diuen haverse reagrupat, son els ultims dels ultims i que ara apareixin no se sap perque reclamant alguna cosa es com a minin extravagant. i folcoric, molt catala vaja.
Sera perque estan reagrupats.

#13 Catadisney show room, Vic , 04/02/2016 - 00:17

Mes que una DUI es tenen que posar un DIU, a la boca.

El Carretero es el de "mi carro me lo robaron" cuando iba a Andorra.8