Publicitat
Política · 9 de Febrer de 2011. 19:04h.

Reagrupament torna a casa

Els 'reagrupats' arriben a acords municipals amb ERC després de la desfeta del 28-N

Reagrupament torna a casa

Imatge de l'entrevista a Carandell a 'El Punt'

Reagrupament i ERC han apostat per l'entesa després de la desfeta electoral dels darrers comicis al Parlament i dels estira i arronsa entre les dues formacions posteriors a l'escissió. L'excap de llista de Reagrupament per Barcelona, Rut Carandell,  va afirmar el 8 de maig del 2008 en una entrevista a El Punt, quan aspirava a la secretaria general d'ERC, que "els nostres líders han queda subjugats al líder d'una partit espanyolista" en al·lusió a la direcció d'Esquerra.

Un any més tard, quan va anunciar que deixava la militància al partit republicà, deia, justificant la seva marxa del partit liderat per Joan Puigcercós, que "des de l’any 2006 estic totalment en contra de la deriva en què ha entrat aquest projecte. El meu objectiu no és el seu objectiu”. “Des del punt de vista ideològic sóc al mateix punt de partida on era quan tenia 20 anys, però el projecte en què vaig entrar a militar ja no existeix. De fet, ara ja no militava a Esquerra Republicana de Catalunya i em dono de baixa d’unes altres sigles: Esquerra”, afegia.

Per la seva banda, Joan Carretero, al setembre del 2009, qüestionava l’independentisme de la seva antiga formació, ERC, i de Convergència ja que, segons ell, són "partits que no fan res que trenqui l’status quo". "Un partit independentista no pot votar mai els pressupostos generals de l’Estat, perquè consagren un espoli fiscal del 2008 de 21 mil milions d’euros", afegia en una entrevista a Comunicàlia.

Poc més d'un any després,  entre finals del 2010 i principis del 2011, van començar les negociacions entre Reagrupament i Esquerra per a formar coalició a diferents poblacions de cara a les properes eleccions municipals, converses que han acabat en pactes a municipis com Barcelona, Puigcerdà, Sant Cugat o Girona.

Carandell explicava, en referència a les reunions amb Esquerra, que "va ser ERC qui es va posar en contacte amb nosaltres just després de les eleccions. Buscaven fer una candidatura unitària independentista. Van valorar que Reagrupament, malgrat els pocs recursos que teníem i els pocs espais de comunicació". "Crec que la coalició anunciada entre nosaltres i ERC pot ser un revulsiu i sacsejar el panorama", assegurava en una entrevista a El Singular Digital.

Carandell, i altres dirigents de Reagrupament, després d'arribar a un acord amb ERC a Barcelona

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 nati, Berga, 11/02/2011 - 11:59

pit i amunt: si es vol entendre, tampoc s'entèn.
Tot aquell discurs contre les trones i ara resulta que tot s'entèn per les mateixes trones. Què trist mentir i ser enxampat.

#6 alfons pit i amunt, santes creus, 10/02/2011 - 12:34

Dons no crec que sigui tan dificil de entendre... si que es vol entendre alguna cosa, es clar.
Anar junts a les municipals, sols vol dir que es veuen en cor de treballar plegats per millorar el poble.
Anar "junts" no "barrejats".... aix? vol dir tornar a casa de ning?

#5 Salvador, Mataró, 10/02/2011 - 12:01

Marc: tu potser vas votar altres opcions, jo vaig votar Reagrupament, sense ser-ne. Però és que per mi és la gent més valuosa.

#4 JoanMarti, Abrera, 10/02/2011 - 10:23

Potser la Rut pensa que es mes normal tornar apostar per Erc i tenir una segona oportunitat tots plegats, penso que si Rcat ni ERC van estar a l'altura de les circunstancies, potser tanbe ha pensat que es va equivocar i aixo te remei pero que SI si que no te remei es gent que no se,n pot refiar.

#3 Marc, Terrassa, 10/02/2011 - 10:10

Lamentable. Aquesta Rut i els altres reagrupats no tenen vergonya? Encara no han entès que els votants independentistes VÀREM VOTAR ALTRES OPCIONS???