Publicitat
Política · 10 de Juliol de 2014. 14:50h.

Reagrupament vol que la ONU "garanteixi" la consulta

Demanen a tots els ajuntaments catalans que es posin en contacte amb Ban Ki-moon

Reagrupament vol que la ONU "garanteixi" la consulta

Ban Ki-moon, secretari general de la ONU

Reagrupament Independentista ha enviat una carta per correu postal a tots els ajuntaments de Catalunya demanant que ells també participin en la campanya ‘ONUxIndependència’. La carta, dirigida a tots els alcaldes i alcaldesses catalans, es va enviar el passat dissabte 5 de juliol i sol·licita que enviïn ells també el text de la campanya i que, si ho consideren convenient, “la decisió sigui ratificada pel ple del consistori per donar-li més rellevància”, segons hi diu.

Per a poder formar part de la campanya els ajuntaments han d’enviar l'escrit per correu postal al Secretari General de l’ONU, Ban Ki-moon, a  la seu de la ONU a Nova York. “Quan falten pocs mesos per a la celebració del referèndum del 9 de novembre, creiem que la clau de l’èxit d’aquest procés tan important per al poble català és la seva internacionalització” es pot llegir a la carta.

“Cal que les Nacions Unides, en cas d’una negativa de l’Estat espanyol, garanteixin que aquesta consulta es pugui portar a terme amb totes les garanties democràtiques, d’acord amb el que estableix el dret a l’autodeterminació dels pobles, que l’ONU ha de salvaguardar” continua.

L’alcalde de San Pere de Torelló, Jordi Fàbrega, ha estat el primer a respondre a Reagrupament comunicant que ha participat en la iniciativa. La campanya ‘ONUxIndependència’ va iniciar-se el 5 d’abril i ha obtingut "una gran participació ciutadana, amb més de 14.500 sol·licituds".

"La campanya consisteix a emplenar un formulari online des de la web de Reagrupament, on després d’omplir amb el nom i adreça de electrònica, s’envia una petició en forma de correu electrònic (redactada en anglès i traduïda al català a la mateixa web) demanant a Ban Ki-moon que insti el Govern Espanyol a permetre la celebració del referèndum sobre la independència el 9 de novembre", indiquen.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#30 Regla del tres, Berkeno QF, 11/07/2014 - 19:50

Au vinga nanus, si la ONU no ha mogut mai un dit per conflictes de gran risc incloses guerres de cal deu, espereu que en Bank i Moon o com recony es digui aquest, us doni suport?, pero que veniu de l'hort?

#29 BEJOTA, BCN, 11/07/2014 - 13:39

Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, això no és força suficient", apunta. "Encara han d'aparèixer un milió de vots independentistes més", sosté.

.ICV ,No ÉS

#29.1 BEJOTA, BCN, 11/07/2014 - 13:39

NO CAL AMB ELS RESULTATS DE LES EUROPEES I PERQUE CATALUNYA NO ÉS UNA COLONIA.

#28 Luigi, Barcino, 11/07/2014 - 10:57

Juncker le espeta a ERC que" la independencia no se logra por carta".

#27 manel, reus, 11/07/2014 - 06:57

Segurament ho deixi tot per atendre la carta: els exiliats a ucrania o els bombardejos sobre gaza, siria... el conflicte catala amb un govern de ciu on cada dia trobem corruptes (torredembarra, cambrils...) arribara al cor d'en ban kim-moon. Aixo esta guanyat! Solidaritaaaaat

#25 jordi r., Barcelona, 10/07/2014 - 19:44

Bona idea!