Política · 8 de Gener de 2016. 20:02h.

Rebaixes de gener

Junts pel Sí ofereix un president de la Generalitat elegit per primàries

Rebaixes de gener

Jordi Sánchez

El president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez, encara manté un “fil d’esperança” perquè Junts pel Sí i la CUP arribin a un pacte sobre la investidura i la constitució d’un govern estable, després de la infructuosa reunió que les dues formacions han mantingut aquesta tarda a la seu de l’entitat sobiranista.

“Estem esperançats en què aquest diàleg acabi donant fruïts”, ha declarat Sánchez en la roda de premsa posterior. El president de l’ANC ha explicat que sobre la taula havien posat dues propostes, però cap d’elles ha rebut el consens necessari per tirar-les endavant.

La primera consistia en una assemblea de càrrecs electes -integrada per parlamentaris, alcaldes, diputats i senadors- perquè proposés un candidat a la Presidència de la Generalitat. Aquesta oferta, segons Sánchez, ha comptat amb el suport de Junts pel Sí, però amb el rebuig de la CUP-Crida Constituent.

El segon escenari passava per investir provisionalment Artur Mas -durant un període de tres mesos- a l’espera de fer una consulta ciutadana, “una mena de primàries”, en paraules de Sánchez. Aquesta iniciativa tampoc ha reunit els suports necessaris. Junts pel Sí s’hi ha oposat, mentre que la CUP-Crida Constituent ha demanat que el president ‘temporal’ no fos el mateix que, posteriorment, optés a la Presidència en aquesta consulta ciutadana.

Tot i que ara per ara “no hi ha un escenari concret”, Sánchez ha subratllat que aquestes propostes han permès “reiniciar el diàleg i les converses” entre Junts pel Sí i la CUP. Sánchez ha assegurat que “fins aquí ha arribat la nostra mediació”, i ha afegit que “ara seran els grups parlamentaris els que hauran de tancar un acord o reconèixer que no han estat capaços d’aconseguir-ho”.

“Crec que actualment no hi ha negociació, però sí un compromís a mantenir una línia permanentment oberta de treball fins el darrer minut”, ha explicat. En aquest sentit, Sánchez ha exigit a Junts pel Sí i la CUP a seguir “treballant per evitar el fracàs i complir el mandat democràtic del 27S”.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#22 Les febres, Bcn, 09/01/2016 - 13:55

Primaries o terciares tant li fot, aquestes febrades cal que s'acabin per no fer més el ridícul, (clar que a vegades fer el ridícul per sous de mes de 10 mil Euros al mes, paga la pena).

#21 Funcional, bcn, 09/01/2016 - 09:55

¡¡Presideeeeeeeeent, posi les urneeeeeeeeeeeeess!!

#20 NEUTRAL, CAT, 09/01/2016 - 07:25

l'ANC és, en essència, la Societat Civil Catalana

la CUP no hauria de menystenir l'opinió del Poble Català!

#19 Maresmenc, Un dels 30 pobles, 09/01/2016 - 07:10

Pensava que no podíem fer més el ridícul, i ens hem superat.. Mas, estaves al corrent d'aquestes propostes? Deu meu senyor, això sembla el mercat de Calaf.. els Catalans/es no ens mereixem això, pareu de fer el ridícul i anem a eleccions

#18 Dionís, Caldes de M., 09/01/2016 - 06:34

A mi m'agradaria saber , deixant a un costat tot lo que Artur Mas ha fet en contra dels catalans com aprovar el FLA o la rebaixa de l'Estatut amb ZP al 2006, quins mèrits a favor pot aportar com aval per insistir tan tossudament en que ell i sols ell és el millor president que podem tenir.