Publicitat
Política · 20 d'Octubre de 2009. 12:39h.

Rebel·lió a Barcelona contra la direcció d'UPyD

Deu dels dotze delegats al Primer Congrés del partit són crítics amb Àngel Fernández

Rebel·lió a Barcelona contra la direcció d'UPyD

Ángel Hernández, coordinador d'UPyD a Catalunya

El coordinador d'UPyD a Catalunya, Àngel Hernández, va rebre el passat dia 3 d'octubre un sever càstig per part de la militància d'UPyD a Barcelona, a les votacions per elegir els delegats al Primer Congrés d'UPyD, que es celebrarà al novembre. De la llista de dotze delegats que s'havien d'elegir democràticament, el sector contrari al coordinador ha aconseguit els deu primers, mentre que per les altres dues places hi ha un triple empat a 17 vots i s'haurà de sortejar, i d'aquests tres aspirants només una és propera al coordinador Àngel Hernandez. D'aquesta manera la coordinadora es podria quedar sense cap repressentació al Primer Congrés d'UPyD.

Segons el blog ciudadanos en la red els resultats de la votació van ser:
1 Juan Perán - - 32 votos (exportaveu) (no oficialista)
2 Rosa Madrid - 29 votos (no oficialista)
3 Amadora Martínez- 27 votos (exregidora d'ICV a Ripollet) (no oficialista)
4 Vicente Flores - 25 votos (no oficialista)
5 Francisco Garrobo - 24 votos (no oficialista)
6 Vicente Casal - 21 votos (exportaveu) (no oficialista)
7 Ramón Carrión -21 votos (no oficialista)
8 Paco Jiménez- 19 votos (no oficialista)
9 Julio García Villacorta - 18 votos (ex PSC y ex C's) (no oficialista)
10 David Gérboles - 18 votos (no oficialista)
11 Esteban Rodríguez (no oficialista). Josep Gabarra (exregidor de CIU) (no oficialista) y María Brosed (portaveu de la coordinadora y única oficialista) han quedat empatats a 17 vots i s'ho han de sortejar.

D'altra banda, després del terrible fracàs de la candidatura oficialista proposada per Àngel Hernandez, on només una persona de les nou que va proposar han aconseguit ser elegits, s'estan succeint les dimissions a tort i dret, llevat del propi coordinador que es nega a fer-ho, tot i els resultats. Han abandonat i presentat la seva dimissió el coordinador de Barcelona, Antonio Ordóñez, el coordinador de Sabadell, Adrián Ruiz, el secretari d'organització Juan Jose Román i Jose Manuel Opazo podria ser el següent.

El coordinador no nomès no ha acceptat de bon grau els ressultats de les votacions democràtiques, si no que ha titllat de "rates" en el seu blog als membres delegats elegits democráticament. A més, un militant crític de Barcelona ha denunciat en un blog, haver rebut amenaces via e-mail per part del propi coordiandor Àngel Hernández: "La próxima vez que nos veamos personalmente, hablaremos tu y yo por primera vez y veremos cual es tu talante".

Fonts oficials de UPyD a Catalunya han manifestat a e-notícies que "las dimisiones producidas, se refieren precisamente a haberse sentido tratados con deslealtad y desconsideración por miembros de sus propios equipos" i consideren que "el proceso ha sido limpiamente democrático por parte del partido y que quienes son tachados de 'oficialistas' son los que defienden el proyecto de UPyD y la gestión de su Consejo de Dirección con Rosa Diez a la cabeza".

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#25 Olé, Barcelona, España, 20/10/2009 - 20:38

En las regionales catalanes votaré a CIUDADANOS, ya somos 2 Koplovitz. ¡ A por ellos ¡

En las generales y en las Europeas votaré a UPyD

#24 pere, bcn, 20/10/2009 - 19:54

Aquesta llista de 11, tots tenen cognoms castellans, excepte un, però que es fa dir el nom en castellà.
Queda clar que és un partit de colons que volen imposar la seva llengua.

#23 ramón, hospitalet, 20/10/2009 - 19:40

Entre este "terminator" y el suizo pagano que le acompaña no son capaces de convencer ni al tato. Opazo, para ser "menistro" comprate un peluquín.

#22 paco, riipollet, 20/10/2009 - 19:11

viva el talante y la buena educacion de upyd, vais acabar como los iluminados de ciutadans matandose unos a otros, jajaja ya habeis empezado

#21 J. Manuel, Barcelona, 20/10/2009 - 19:03

Pues si tuvieran verguenza y dignidad tendria que dimitir toda esa directiva de mataos, no?Y cuantos votos a obtenido este Churchil? No lo dicen