Publicitat

La federació evita votar fins i tot els seus candidats al Consell de Garanties Estatutàries

Rebequeria de CiU

Els candidats, en una foto d'arxiu

El ple del Parlament ha designat els sis membres del Consell de Garanties Estatutàries que correspon elegir a la cambra. La votació ha reflectit un pacte entre el PSC i el PPC, mentre que CiU s'ha abstingut. L'abstenció dels 48 diputats de CiU, sumada a la dels tres del grup mixt, ha fet perillar fins i tot el nomenament dels sis juristes proposats pels grups parlamentaris per formar part d'aquest nou organisme, ja que la seva elecció requeria el vot de tres cinquenes parts de la cambra (81) i, davant l'absència de dos diputats, s'han registrat 82 suports: PSC, ERC, ICV-EUiA i PPC.

La  votació s’ha fet de forma electrònica i secreta, i el resultat ha estat de 82 vots a favor i 52 abstencions, de manera que els candidats han superat per un vot la majoria necessària de tres cinquenes parts. Els elegits són: Joan Egea i Àlex Bas, proposats per CiU; Antònia Agulló i Pere Jover, proposats pel PSC-CpC; Jaume Vernet, proposat per ERC, i Julio Añoveros, proposat pel PPC. Tots han seguit la designació des de la llotja de l’hemicicle.

D’acord amb l’estatut, el Parlament va aprovar el 4 de febrer la llei de creació del Consell de Garanties Estatutàries, que substituirà l’actual Consell Consultiu amb noves funcions. La funció principal de la institució és vetllar perquè les disposicions de la Generalitat s’adeqüin a l’Estatut i a la Constitució. El consell l’integren nou membres, que han de ser juristes de competència i prestigi reconeguts amb més de quinze anys d’experiència professional. Sis els ha designat aquest dimecres el ple, mentre que els altres tres els ha de proposar el govern. Tots són nomenats pel president de la Generalitat. El seu mandat és de nou anys i no poden ser reelegits.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Josep, Barcelona, 16/07/2009 - 11:41

Rebequeria? Jo més aviat en diria coherència. Si el tripartit s\'alia amb el PP, CiU no té perquè secundar-ho, perquè és un pacte espanyolista. Fa vergonya que el PSC pacti amb el PP un organ tant important, i després presentin el PP com el papus.

#7 Keko, Bcn, 16/07/2009 - 10:58

No és normal és q si a CIU li tocaven 3 membres al final en tingui 2 perquè el tripartit pacta amb el PP i li regala un membre. Una maniobra del PSC perquè el nacionalisme català no tingui majoria al consell.Increible ERC! l'abstenció esta justificada!

#6 Carles, Barcelona, 16/07/2009 - 10:46

Ha estat CiU la que s'ha desdit, inexplicablement, d'un pacte al que s'havia arribat amb els altres grupsde la cambra (menys C's). El PSC i els altres han votat a favor dels candidats de CiU, complint el pacte. CiU no té paraula i vota ni els seus!

#5 joan, manresa, 16/07/2009 - 08:39

Ni ya per axó..,i per molt més...Fins are era el tres contra un,are ya no,are cuatre contra un...,Quin odi i rancuria contra CiU.Pro que no patejen....,tornarem a guanyar encare que sigui per xixar...A CIU,si no posa més mala baba,acabarem com una ONG

#4 Esther, Barcelona, 16/07/2009 - 08:38

Una pacte a la basca amb el vist i plau d'Esquerra i Iniciativa??