Publicitat
Política · 5 de Juliol de 2012. 23:22h.

Rebuig la liberalizació dels horaris comercials

"En defensa de les competències de Catalunya en aquesta matèria"

Rebuig la liberalizació dels horaris comercials

Mas, amb representants del sector comerç aquest dimecres al Parlament

El Parlament "rebutja" les mesures de liberalització comercial que projecta el Govern espanyol. La cambra ha aprovat aquest dijous una resolució presentada per SI, com a conclusió del debat sobre els nous ajustos pressupostaris del Govern i el Pla econòmic 2012-2014. La resolució considera que, pel que fa als horaris comercials, s'ha de "defensar les competències de Catalunya en aquesta matèria, i del model de comerç de proximitat que ens és propi".

També ha proposta de Solidaritat, el Parlament insta el Govern a "emprendre les mesures polítiques i jurídiques necessàries per tal que l’Estat pagui els seus incompliments i deutes amb Catalunya en matèria d’inversions i transferències de recursos econòmics".

Per la seva banda, la federació de Barcelona d'ERC ha iniciat una campanya per denunciar les conseqüències d'una possible liberalització dels horaris comercials a la capital de Catalunya. La presidenta d'ERC a Barcelona, Patrícia Gomà, ha explicat en un comunicat que si s'aplica la liberalització d'horaris "el model comercial català, basat en la qualitat i la proximitat, quedaria tocat de mort".

"Tenir la botiga oberta més hores genera més despeses i no s'obtenen més ingressos, simplement la demanda queda repartida en el temps", ha remarcat Gomà, que creu que per aquest motiu el comerç de barri acabaria tancant ja que "les grans superfícies si que poden resistir dos anys de pèrdues, mentre que el petit comerç no".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Carrasclet, Girona, 06/07/2012 - 13:30

Perquè no els dol alliberar els horaris dels comerços d'immigrants i no obstant tenen agafats pel ganyot als comerciants catalans?. Algun polític m'ho podria explicar?, i em podria explicar també perquè els de fora tenen tots els ajuts del món, en temps de crisis, mentre ens ho treuen a nosaltres?

#3 Carrasclet, Girona, 06/07/2012 - 12:32

Els horaris dels comerços d'immigrants sí que estan liberalitzats, ja que obren i tanquen lliurement i no paguen impostos, a diferència dels nostres comerciants que a més d'estar crivellats d'impostos no poden fer ús d'aquest dret, això significa una competència deslleial. Què diuen els polítics???

#2 Ramon, Barcelona, 06/07/2012 - 10:44

El defensar als dropuls botiguers que no s'han volgut actualitzar als temps que corren, forma part dels nostres ERE's particulars. Al sud paguen als pagesos inactius, aqui paguem més cars els productes de consum per tal que uns quants continuin tirant de veta. Aquest "model català" és decadent.

#1 joan, barcelona, 06/07/2012 - 10:38

el sala-i-martin ja ha explicat en el seu blog que aquests arguments contra la liberalització d'horaris son una gran fal.làcia. ningú obligarà els "petits botiguers" a obrir 24 h al dia, és mentida. senzillament podràn fer l'horari que més els convingui.