Publicitat
Política · 11 d'Agost de 2011. 13:04h.

Recoder preveu futurs increments en el cànon de l'aigua

El conseller adverteix que "el recorregut de l'increment de l'aigua no s'ha acabat aquí"

Recoder preveu futurs increments en el cànon de l'aigua

Recoder, en una reunió de Govern, una foto d'arxiu

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder, ha advertit que la factura de l'aigua pot experimentar increments en un futur, després que a final de juliol el Parlament aprovés un augment del 8,5% del cànon de l'aigua.

"El recorregut de l'increment de l'aigua no s'ha acabat aquí. El rebut està molt per sota dels països del nostre entorn", ha assegurat Recoder en una entrevista al canal 3/24.

En aquest sentit, ha assenyalat que l'aigua és "barata" si s'entén que el seu cicle ho l'han de pagar els usuaris i que la depuració de l'aigua no es pot pagar amb diners de la Generalitat.

Ha recordat que les famílies amb rendes baixes, aturats, pensionistes i persones viudes, quedaran exempts d'aquesta pujada i se'ls congela la tarifa, mentre que sí afectarà les persones que gastin més per incentivar la cultura de l'estalvi.

Per últim, ha considerat "incomprensible" que el passat govern tripartit no fes res per mitigar el deute de 1.400 milions d'euros que arrossega l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), i ha assegurat que l'organisme cal limitar-lo a les seves funcions: agafar aigua dels pantans, potabilitzar-la i portar-la als ajuntaments.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Ramon, Lleida, 12/08/2011 - 10:11

El Sr. Recoder diu que el " rebut de l'aigua està molt per sota dels països del nostre entorn". I jo li pregunto: Els sous que cobrem estan o no per sota dels països del nosttre entorn?

#1 alemany stolberg, tortosa, 11/08/2011 - 20:30

i els responsables del ACA van pel carrer ? no haurien de estar al jutjat ? qui es responbilitza del mal us dels diners publics? ningú ? solució puja la factura del aigua perque es clar , poble, sou uns malgastadors i poc verds.