Publicitat
Política · 16 de Desembre de 2011. 17:08h.

Reconciliació Montilla-Castells

L'exconseller d'Economia havia estat crític amb l'expresident als darrers mesos del tripartit

Reconciliació Montilla-Castells

Castells i Montilla s'abracen al congrés del PSC

L'expresident de la Generalitat, José Montilla, i l'exconseller d'Economia, Antoni Castells, s'han retrobat -amb una abraçada- al congrés del PSC com mostren les imatges. Castells, que va dimitir de l'executiva del partit, va mantenir durant els últims mesos del tripartit una actitud cada vegada més critica amb l'actuació del cap de l'executiu.

Per exemple, al març de 2009, Castells i Montilla van tenir una topada al Consell de Govern pel finançament. El president va preguntar sobre la marxa de les converses i Castells va contestar amb un "això pregunta-li a La Vanguardia". El titular d'Economia feia visible així el seu malestar després de la informació publicada per aquest diari el divendres anterior que situava l'oferta del Govern en 1.400 milions. El conseller d'Economia, segons les fonts consultades per e-noticies, considerava que la filtració havia sortit de Presidència.

Això no va impedir, però, que en un mitin a Manresa, l'octubre de 2010, el primer secretari del PSC assegurés que "evidentment penso comptar amb una persona de la vàlua del conseller Antoni Castells a l'àrea d'Economia", si guanyava les eleccions al Parlament de fa ara poc més d'un any.

Aquestes declaracions de Montilla arribaven dos mesos després que Castells -que era el seu número 2 al 2006- anunciés la seva intenció de no concórrer a les llistes per a les eleccions catalanes.

De fet, Castells, considerat de l'ala catalanista dels socialistes, ha apostat perquè el PSC tingui veu pròpia a Madrid i advertia, en la carta adreçada a Montilla, per anunciar la seva dimissió de l'executiva del partit, que "les conseqüències polítiques de la sentència (de l'Estatut) són de primera magnitud, i fan saltar pels aires el pacte polític de l'Estatut", tot desmarcant-se de Carme Chacón.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 kimet, bcn, 16/12/2011 - 20:01

Com es titula la pelicula? atrapa el dinero y corre.