Publicitat
Política · 16 d'Octubre de 2020. 16:52h.

Reconeixement al síndic que va investigar Borràs

ERC vota a favor de reconèixer la tasca de Jordi Pons

Reconeixement al síndic que va investigar Borràs

El Parlament ha instat el Govern a fer un "reconeixement públic a favor de la Institució de la Sindicatura de Comptes i, en concret, un reconeixement a la tasca exercida pel Síndic Jordi Pons i Novell". Pons és el mateix síndic que va constatar el fraccionament de contractes de Laura Borràs a la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). La proposta s'ha aprovat en la comissió de la Sindicatura de Comptes amb amb el suport de tots els partits a excepció de Junts per Catalunya, que hi ha votat en contra.

La Sindicatura de Comptes va certificar que que en 13 contractes menors repartits per Borràs entre cinc adjudicataris es va produir una reiteració de l'objecte cada any. En aquest, va concloure que es va incomplir l'article 86.2 del TRLCSP i l'article 118 de la llei de contractes del sector públic i que, en conseqüència, hi va haver un fraccionament de la contractació. Aquests contractes es presenten en el quadre 18.

Un dels proveïdors -"persona física"- se cita en l'informe amb les sigles d'"I.H.F." i hauria percebut 11.850 euros per un web, el 2016, i 16.050 per un altre web, el 2017. Aquestes inicials coincideixen amb les d'Isaías Herrero Florensa, l'informàtic a qui, segons la investigació oberta i ara instruïda al Tribunal Suprem, Borràs hauria afavorit amb contractacions irregulars durant el seu mandat.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Luigi., Barcino, 16/10/2020 - 18:00

Laura Borrás lleva el mismo camino que Francisco Camps con su "amigo del alma". Cosas de la vida.