Publicitat

Fins i tot el CATN era escèptic amb l’autodeterminació

Reculada

El llavors president del CATN Carles Viver Pi-Sunyer

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha recordat aquest dimecres que el Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN) veia amb “escepticisme” el dret a l’autodeterminació. El primer secretari dels socialistes ha destacat que un dels informes del CATN advertia que l’autodetermianció era més un principi que un dret “en sentit estricte”.

Iceta ha llegit un fragment d’un dels informes en el que es deia que “els drets i principis, el principi democràtic, d’autodeterminació i de protecció de les minories, que estan recollits en els instruments legals i en la jurisprudència, ho són més com a valors i principis que no pas com a drets en sentit estricte”.

“Ni en l’àmbit europeu ni en l’internacional es preveuen procediments que permetin canalitzar hipotètiques demandes basades en aquests principis. La Generalitat trobaria problemes de legitimació per plantejar demandes judicials”, ha continuat Iceta per concloure que “veiem un renovat entusiasme pel dret a l’autodeterminació que, des del nostre punt de vista, no lliga amb l’escepticisme amb què el Consell Assessor per a la Transició Nacional abordava la qüestió”.

El primer secretari del PSC ha lamentat que “de vegades es generen unes expectatives que comporten necessàriament grans frustracions”. Iceta, d’altra banda, ha advertit que “il·legalitat i desobediència, o no porten enlloc, o pitjor, ens tornarien a portar al desastre”.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#2 El Sifoner, Castelló, 26/09/2019 - 12:53

Pero si los primeros que saben que ese presunto derecho no existe para la CCAA catalana, si existiera no duden que se lo aplicarían sin pedir referéndum ni nada, no te hace falta ninguna autorización si tienes un derecho. Eso no se lo dicen a sus seguidores, por eso necesitan ese referéndum como agua de mayo para tener legitimidad y legalidad.