Publicitat
Política · 22 de Març de 2015. 10:09h.

‘Referèndum’ al Moianès

Gairebé 11.000 veïns decideixen aquest diumenge si volen convertir-se en comarca

‘Referèndum’ al Moianès

Joana Ortega, amb representants dels municipis (Foto: www.gencat.cat)

Els habitants dels 10 municipis que formen part del Consorci del Moianès voten aquest diumenge si volen convertir-se en comarca. Gairebé 11.000 persones estan cridades a un procés participatiu, en el qual poden votar les persones majors de 16 anys i que estiguin empadronades en algun dels pobles.

La pregunta que han de respondre és la següent: “Vol que els municipis de Calders, Castellcir, Castellterçol, Collsuspina, Granera, l'Estany, Moià, Monistrol de Calders, Santa Maria d'Oló i Sant Quirze Safaja formin part de la nova comarca del Moianès?”.

Aquest procés, però, no és vinculant. Un cop acabada la votació, els plens dels diferents ajuntaments -tots els alcaldes estan a favor del sí- decidiran si envien la petició per ser la comarca 42 de Catalunya. Si guanyés el Sí, el Govern hauria de presentar al Ple del Parlament en el termini d’un mes el projecte de llei per tal que sigui tramitat en lectura única.

El Parlament de Catalunya va aprovar a finals d’octubre una moció d’ERC que instava el Govern a celebrar dues consultes per saber si els ciutadans dels municipis del Moianès i el Lluçanès avalen la creació de dues noves comarques.

El text va ser aprovat amb els vots a favor dels grups de CiU, ERC i ICV-EUiA i el PSC, el contrari de C’s i l’abstenció del PP de Catalunya.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#13 bacin, barcelona, 24/03/2015 - 20:33

NO ESTID DE AKORD AMV EL·L BOSTRRE SUIGHJERIMÈNT PERKÉ NÓ M'AJRADA LÉS PETXINES DE KULOR NEGRÀ

#12 Jordi, bcn, 22/03/2015 - 20:52

Catcondos aquesta gent tuu!!!
No poden amb la insependencia de cat i es confirmen amb aquest referendum
FEMMNNN PAIS!!!!

#12.1 Roger, L'H, 23/03/2015 - 00:24

Sino saps res del temano estas obligat a dir res. Creume k es millor aixi

#11 nedland, Roses, 22/03/2015 - 17:05

Esta clar que la Gene per tenir a un sector de la parroqui contenta ha tingut que pasar pel tub del referendum..qualsevol nega un referendum ara....pero ja es veura amb el temps si realment es consolida i es mes si realment arriba a ser una comarca..encara han de passar molts tramits..temps al temps

#10 puturrudefuá, BCN, 22/03/2015 - 14:30

En mi calle vive más gente!! Pero no tenemos derecho a decidir nada...

#8 Mercedes_PODEMOS, Manresa, 22/03/2015 - 13:06

No estoy de acuerdo que se vaya a fragmentar esto de las comarcas. Lo que hay que hacer es eliminarlas e invertir este dinero en la lucha contra la pobreza y la ayuda a las personas. El moyanés y todo esto no sirve para nada. Menos delirios separatistas y más hospitales y escuelas ¡si se puede!