Publicitat
Política · 23 d'Octubre de 2009. 21:04h.

Referèndums sobiranistes en més de 100 ajuntaments

Cimera d'organitzadors de les consultes sobre la independència de Catalunya

Referèndums sobiranistes en més de 100 ajuntaments

Arenys de Munt, durant la consulta sobiranista del passat 13 de setembre

Les comissions organitzadores de les consultes sobre la independència de Catalunya, que han estat convocades per al 13 de desembre a més de cent ajuntaments catalans, es reuneixen aquest dissabte a l'Ajuntament d'Arenys de Munt, que va realitzar el primer referèndum d'aquest tipus el passat 13 de setembre.

Segons un comunicat de la coordinadora creada sobre això, durant l'assemblea es proposarà, per a la seva aprovació, una declaració dels "objectius fundacionals de la coordinadora per la consulta sobre la independència".

Aquesta declaració afirma que "La consulta sobre la independència de la nació catalana que s’organitzarà a molts municipis de la nostra nació té per objectiu demostrar al poble català i a tots els pobles del món que la nostra nació està preparada per afrontar l’exercici del dret a l’autodeterminació i la independència política, malgrat els obstacles i impediments que posa l’Estat espanyol".

També s'indica que "la coordinadora impulsarà  la convocatòria d’un  referèndum nacional d’independència amb caràcter vinculant que haurà de ser promogut per la pròpia coordinadora, la ciutadania i pels agents socials i polítics".

"Si la independència", s'afegeix, "fos  proclamada de forma unilateral per part dels nostres representants polítics, el referèndum tindria un caràcter ratificatori d’aquesta proclamació d’independència".

Durant l'assemblea s'atorgarà caràcter permanent a la coordinadora i es crearan les comissions tècniques necessàries per al funcionament de l'organisme. També es debatran propostes d'actuació a l'àmbit local i de tota Catalunya, i s'ha d'acordar la realització d'una campanya sobe la participació en les consultes.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 Kim, Blanes, 25/10/2009 - 16:04

Estupendo, yo también haré un referendum en mi casa y me declararé independiente. No pienso pagar más impuestos a nadie.

#16 Marc Garrido, Sabadell, 24/10/2009 - 23:33

Els insults es van generalitzant..No hi ha res rere el no, només mancances i misèria. És el seguir igual, la pobresa, les desigualtats, la pèrdua de diners i qualitat de vida.

Qui vol ser espanyol si això significa viure pitjor? Només un nacionalista

#15 antonio peiro, lleida, 24/10/2009 - 22:22

Sr, Francesc, Francisco, Paquito, La democracia obliga a los ciudadanos a cumplir la Leyes, no a utilizarlas solo cuando les convienen. Y no hay ninguna Ley que permita estos supuestos referendums y mucho menos si son de caracter independentista.

#14 Francesc, Barcelona, 24/10/2009 - 21:16

Senyor Peiró, si que sou poc demòcrata....

#13 antonio peiro, lleida, 24/10/2009 - 17:26

Referendum soberanita, res de res nens,sera una encuesta mas, sin ningun valor Legal. Ya tengo yo ganas de que se salten las Leyes declarando la Independencia, para tener carta blanca para meterlos en la carcel. Venga nens, segiu , segiu