Política · 2 de Gener de 2018. 19:46h.

Reis de l'Orient polititzats

Les entitats sobiranistes criden a anar amb el llaç groc a la de Manresa, que serà retransmesa per TV3

Reis de l'Orient polititzats

Les territorials del Bages i Manresa de l'ANC i Òmnium Cultural han fet una crida a través de les xarxes socials a rebre la cavalcada dels Reis de Manresa amb roba o complements de color groc. Amb el missatge: 'Rebem la Cavalcada de Reis de groc', les entitats volen aprofitar que TV3 ha escollit la capital del Bages per fer la retransmissió en directe de la festa.

Un dels integrants del secretariat nacional de l'Assemblea Nacional Catalana, Josep Emili Puig, ha explicat a e-notícies que la iniciativa ha nascut al Bages però es vol fer extensiva "a tots els pobles de Catalunya perquè la gent acudeixi amb símbols de color groc a les cavalcades, sigui amb guants, jaquetes o abrics". Puig afegit que "amb aquesta acció es vol reclamar als Reis mags que ens portin una democràcia més autentica, la llibertat dels presos polítics i el retorn dels polítics que estan a l'exili".

El responsable de l'ANC ha volgut desvincular la proposta de la iniciativa que es va fer l'any passat a Vic, on es va fer una crida a acudir a la cavalcada amb els 'fanalets independentistes', ja que "aquí no es tracta d'independència sinó de democràcia".

Aquest any també es durà a terme la mateixa iniciativa a la capital d'Osona, mitjançant el que han batejat com fanalets per la llibertat; voluntaris de l'ANC, Òmnium i el Comitè de Defensa de la República de Vic ajudaran a repartir-los, tot i que la majoria es podran comprar a la parada que posaran (fins dijous) a la rambla del Passeig de Vic. La proposta va sortir d'un particular, que n'ha fet 2.000 unitats. Els diners recaptats es destinaran a la caixa de solidaritat de l'ANC i Òmnium.

22 Comentaris

Publicitat
#16 joan, L'escala, 03/01/2018 - 22:35

Otra muestra más del NODO patriótico diario que se vive en catalunya.

#15 Sergi , Barcelona, 03/01/2018 - 16:36

Es todo tan ridiculo y patetico que da pereza hasta comentarlo.

#14 botifler1914, Sinitaca, 03/01/2018 - 13:09

Yo pensaba que en la República ya no habrían Reyes.

#13 Casper, Tabarnia, 03/01/2018 - 10:10

No hay que dejar pasar ni una a éstos de la ANC y OMNIUM, desmontar TV3 y acabar con el bochorno del Palau de la Música. Un Estado que se precie debe tener sus voceros que lo anuncien y las medidas preparadas. Igual que Francia.

#13.1 Jesús, Murcia, 03/01/2018 - 12:33

¿No pasar ni una? ¿Qué hay que hacer, detener y encarcelar por rebelión y sedición a ciudadanos y familias que lleven alguna prenda de ropa de color amarillo? Sí, sois talibanes, desde luego.

#13.2 pepe.----, andorra, 03/01/2018 - 13:52

taliban es el q usa actos para significarse politicamente, no, no hay q pasar ni una, si los separatas llevan un lazo amarillo, q lo lleven, los q no llevamos nada, somos mas y ademas pasamos de sus chorradas talibaniles y sectarias. Claro q siempre se puede llevar una bandera española para recibir a los reyes magos...¿Cual es el problema?

#12 FALSEDAD en mayúscula , Mataró, 03/01/2018 - 09:26

¿República y Reyes Magos? o una cosa o la otra. Los estelados del lacito no se aclaran.