Publicitat
Política · 27 d'Octubre de 2009. 22:19h.

Relacions perilloses

Alavedra fou una peça clau en els governs de Jordi Pujol

Relacions perilloses

Macià Alavedra

Macià Alavedra ha estat una figura decisiva en diversos governs de Jordi Pujol. Va ocupar les conselleries de Governació, d'Indústria i Energia i la d'Economia i Finances, i va ser també portaveu del grup de CiU al Parlament. A més, va presentar al Govern espanyol el 1990 un projecte de finançament autonòmic basat en un increment dels ingressos de les comunitats mitjançant una major recaptació tributària, i va participar en les negociacions que van culminar amb la cessió del 15% de l'IRPF a les comunitats autònomes el 1993, amb el Govern del PSOE, i del 30% el 1996, amb l'Executiu del PP.

El problema de Macià Alavedra van ser les seves relacions amb personatges com el financer Javier de la Rosa o el jutge Estevill, tots dos condemnats per delictes de caràcter económic. Va ser l'impulsor del parc d'atraccions Port Aventura, que va finançar amb l'ajuda de Javier de la Rosa i que també es va veure esquitxat per un aval de 1.000 milions de pessetes concedit de manera irregular per la Generalitat quan Alavedra controlava la conselleria d'Economia.

Tot i que va resultar esquitxat per diversos casos judicials com Casinos, el de Javier de la Rosa a la causa Tibigardens, el del jutge Pasqual Estevill, el de Jordi Planasdemunt o el dels avals de la comissió d'ajuda a la reindustrialització de Catalunya, mai va ser imputat judicialment. El 1997 va dimitir de la conselleria d'Economia, va deixar l'escó al Parlament i va abandonar la política.

Com a empresari, va ser president del consell d'administració d'Autopistes de Catalunya (Aucat), participada majoritàriament per La Caixa, a través d'Acesa des de 1997 a 2003, any en què va ser nomenat president d'Abertis Logística, grup d'infraestructures en el qual va romandre fins 2007. També ha dirigit Kern Pharma.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Josep, BCN, 28/10/2009 - 11:55

Singlot;
Això que fas té molt mala llet. Acusar de cobrar d'un partit a algú sense proves és utilitzar els mètodes dels inquisidors. La persona a la que et refereixes ha demostrat sempre la seva independència del poder i la seva honorabilitat.

#2 singlot, dsds, 28/10/2009 - 10:11

En aquesta foto hi apareix un altre dels que està a sou del partit. A veure si endevineu qui és...

#1 bcn, bcn, 28/10/2009 - 08:14

Aquest paio va deixar la política per entrar de directiu en una concessionària d'autopistes (peatges), concessions que per cert CIU va renovar pocs mesos abans de perdre la generalitat.