Publicitat
Política · 21 d'Abril de 2021. 22:05h.

Relleu a la Guàrdia Civil a Catalunya

El general Tovar Jover substitueix Pedro Garrido, que havia criticat el procés

Relleu a la Guàrdia Civil a Catalunya

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha nomenat com a nou cap de la Guàrdia Civil a Catalunya el general de brigada José Luis Tovar Jover. Nascut a Huelva el 1962, el nou cap de la Guàrdia Civil a Catalunya va ingressar a l’acadèmia militar el 1983 i va començar com a tinent el 1986.

Tovar substitueix el general Pedro Garrido, que el 12 d'octubre de 2019, en el seu discurs per la celebració de la Verge del Pilar; va dir que en el moviment independentista, quan actuen els CDR, "la pretesa revolució dels somriures esdevé, amb més facilitat de la que es pot pensar o desitjar, en tan sols el rictus que dissimula l'odi i la mesquinesa capaç de generar destrucció, dolor i sofriment sota la justificació de la defensa d'una causa que la llei no contempla".

El general de brigada José Luis Tovar Jover ja havia treballat abans a Catalunya, a les comandàncies de Barcelona i Girona. En aquesta última demarcació va ser el cap de la Guàrdia Civil fins al 2015, època en què va coincidir amb el llavors alcalde de Girona Carles Puigdemont. Tovar Jover va deixar aquest lloc per anar a treballar a l’Agrupació de Trànsit de l’institut armat.

Catalunya, VII zona de la Guàrdia Civil, disposa de més de 3.100 efectius desplegats a Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona, i distribuïts en unitats com els serveis de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA), Marítim, Aeri, Cinológico, Desactivació d'Explosius, Fiscal i Fronteres, Informació, policia judicial i Muntanya.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Miguel, Hospitalet de Llobregat, 22/04/2021 - 12:23

Cualquier cosa para contentar a los de ERC. Lo que no entienden es que cuanto más ceden más quieren, y así lleva siendo desde hace más de 40 años (poquito a poquito hasta enquistarse en todos los estamentos de Cataluña) Lo próximo: la salida de TODA la G.C. y P.N. (incluso el ejército)

#5 Marcialín, amigo de los ferrusola, 22/04/2021 - 09:02

Ya nos enteraremos si este oficial es del gusto de Rufián, y cuanto le dura tras el próximo discurso del Pilar. Parece que la cumbre bilateral van dando pequeños frutos, proponiéndole castigos a Sánchez y éste ejecutándolos, pero lo esencial, la amnistía y la autodeterminación lo siento Rufi, ni se tocan.

#4 Benet S., Barcelona, 22/04/2021 - 08:54

Darrera aquest relleu s'olora el tuf dels sediciosos com un xantantge mes perque el felón pugui tenir el recolzament de la banda, demanant el cap de Tovar Jover que en el seu discurs del 2019 va dir unes veritats incotestables i que els lazis van sentir com si els tiressin sal a la ferida. La solució es enviar més G.Civil i engolir la Genestapo

#3 VRaptor, Alicante, 22/04/2021 - 00:25

Los cambios van encaminados a permitir más lenitud en las actuaciones de la GC. El Ministro Marlaska es la Voz de su Amo, y cuando su Amo yerra, que no son pocas veces, él también y ya no sé cuantas van. Todo esto y más , son los pagos acordados por el Amo por gobernar con sus adláteres en el contubernio que ha destruido al socialismo español.

#2 botifler1914, Barcelona, 21/04/2021 - 23:52

De este ministre no me fio nada