Publicitat
Societat · 31 d'Octubre de 2013. 13:30h.

Relleu a l’Amical de Mauthausen

Enric Garriga substitueix Rosa Toran a la presidència

Relleu a l’Amical de Mauthausen

Garriga, durant un acte al Parlament

L’assemblea anual de l’Amical de Mauthausen ha escollit Enric Garriga, fill del deportat a Buchenwald, Marcel·lí Garriga, per encapçalar la nova junta directiva. El nou president substituirà la fins ara presidenta, la historiadora Rosa Toran, que seguirà formant part de la junta i de l’associació, i a qui els socis i el nou president van agrair la tasca realitzada al llarg d'aquests set anys en què ha ocupat el càrrec.

A l’assemblea, que s’ha celebrat aquest diumenge al Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú, hi han participat els associats i delegats a tot l’Estat. També hi ha estat present l’antic deportat a Buchenwald, Dora i Bergen-Belsen, Edmon Gimeno, i un dels fundadors de l’Amical de Mauthausen i altres camps.

La presidenta sortint ha remarcat “la constant i necessària tasca de l’Amical en la resposta als atacs a la memòria republicana i als intents de banalització del nazisme que diàriament s’estan produint a Espanya”.

En el transcurs de l’assemblea, s’ha pogut veure un resum del projecte Buchenwald, que l’Amical coordina a Vilanova i comarca amb la participació de nombrosos centres de secundària i institucions i entitats.

Algunes d’aquestes entitats han intervingut a l’assemblea com l’INS FX. Lluch i Rafecas, Dones amb Memòria, Garraf per la República o el propi Museu del Ferrocarril, acompanyades per altres entitats amigues com SOS Racisme, Unitat contra el Feixisme i el Racisme, o el Defensor de la Ciutadania, i també pels representants de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, població que també col·labora en projectes impulsats per l’Amical.

Prèviament a l’assemblea, Edmon Gimeno en nom de l’Amical i Miquel A. Gargallo, en nom de l’Ajuntament de Vilanova han fet una Ofrena floral al monument d’Andreu Alfaro, a les víctimes dels camps nazis a la Plaça de la Peixateria de Vilanova.

Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Jaume, Vilanova, 02/11/2013 - 16:10

La Rosa Toran és aquesta "historiadora" que va escriure la biografia de l'Enric Marco on parlava del seu pas pels camps nazis, oi?