Publicitat
Política · 7 d'Octubre de 2021. 18:10h.

Relliscada de Borràs

La presidenta del Parlament expulsa un diputat de Vox i després rectifica

Relliscada de Borràs

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha expulsat del ple el diputat de Vox Alberto Tarradas perquè, segons ella, havia fet servir la paraula "delinqüent" durant una intervenció de la CUP, però ha hagut de rectificar perquè l'expressió l'havia dit el portaveu de la mateixa formació, Joan Garriga; com ell mateix ha reconegut posteriorment.

Tot ha començat quan Borràs ha recordat a Tarradas que el codi de conducta del Parlament "és d'obligat compliment", ja que, segons ella, "ha fet afirmacions que vinculen fets delictius amb la immigració i això és una falta de respecte molt important per a la ciutadania de Catalunya". "I, a més a més, constitueix un intent de soscavar la cohesió social perquè s'està incitant al racisme i promou la xenofòbia", ha sentenciat.

Aleshores, Alberto Tarradas ha volgut intervenir per al·lusions, però la presidenta no li ha donat la paraula i li ha explicat que "li estic fent una intervenció quan vostè ha acabat la seva participació en el faristol i com a directora dels debats d'aquesta cambra li faig l'observació".

"Vostè ha tingut la seva possibilitat de fer ús de la paraula. No és una al·lusió, li estic fent un advertiment –li estic fent un advertiment. No té la paraula. Vostè no pot parlar, el crido a l'ordre", l'ha avisat mentre el representant de Vox seguia parlant sense tenir el micròfon obert.

Tot seguit, Laura Borràs, que ja havia anunciat la intervenció del diputat de la CUP Xavier Pellicer, li ha reiterat a Tarradas que "no té ús de la paraula" i li ha dit que "si el torno a advertir a l'ordre serà la tercera vegada i l'hauré d'expulsar de la sala".

Després que Pellicer fes al·lusió a "un fotògraf serà dut a judici precisament perquè se li va impedir fer la seva feina en les protestes postsentència i se l'acusa d'atemptat a l'autoritat", Borràs ha hagut d'interrompre'l perquè s'ha sentit com algú li deia "delinqüent". "No li penso tolerar això. No li penso tolerar. Queda expulsat de la cambra, perquè és la tercera vegada que el crido a l'ordre", li ha etzibat a Alberto Terradas.

El portaveu de Vox, Joan Garriga, ha demanat en aquest moment la paraula per explicar que el seu company de grup no havia fet servir aquesta expressió i que havia estat ell. La presidenta de la cambra l'ha convidat a retirar l'expressió i demostrar que "no vol infringir el codi de conducta d'aquesta cambra i, per virtut del nostre Reglament, no pot fer falses acusacions a un diputat d'aquest hemicicle".

Garriga ha rectificat, però ha subratllat que l'expressió no anava dirigida al diputat sinó al periodista a qui Pellicer havia fet referència. "Molt bé, doncs, li demano que s'abstingui de fer aquestes afirmacions i queda retirat del Diari de Sessions", ha conclòs Laura Borràs donant per tancada la discussió.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#17 Coque, El Centro de Tabarnia, 08/10/2021 - 13:49

Al final, va a convertir a Vox, es un partido simpático para los catalanes que hasta ahora los miraban con desconfianza

#16 pepe, andorra, 08/10/2021 - 12:16

pues vaya libertad de expresión q hay en el parlamento si no puedes decir lo q quieras sobre asuntos de interés para toda España, como lo es el hecho de q personas extranjeras ocupan mas de la mitad de las celdas en Barcelona, eso no es nada, solo es explica la realidad, si esta no le gusta por la razón, oscura, q mas le apetezca, q se aguante.

#16.1 Pasaba por aqui, Santa Coloma de Gramenet, 08/10/2021 - 14:34

... pero una cosita.... VOX es el partido ese que pide la ilegalización de los partidos indepes y eso porque no les gusta como piensan, no? Consejos doy..

#15 Charly, Barcelona, 08/10/2021 - 11:49

Acostumada a rectificar contractes...

#14 Ojotuerto, Calafell.TAB, 08/10/2021 - 11:10

Te expulso !!! A ti,,,,no a ti,,,, al otro,,,, a ti no al otro.....al otro !!!! Que salga al que tengo que expulsar!!!! A los dos !!!!! Expulsados!!!! A uno sí al otro no!!!!!
La clase dirigente Catalana. Harkonens de mercadillo

#13 Albert, BCN, 08/10/2021 - 09:08

En cambio estos dirigentes de pacotilla pueden llamar fachas a todo aquel que no piensa como ellos, es decir a todos los democratas. Que alguien me explique por favor si esto no es ridiculo y patetico.

#13.1 pasaba por aquí, Santa Coloma de Gramenet, 08/10/2021 - 09:37

... pero y qué problema hay en llamar fachas a los de vox? no lo son? A mí no me molesta que me llamen rojo...

#13.2 pasaba por aquí, Santa Coloma de Gramenet, 08/10/2021 - 09:38

... y por cierto, VOX de demócratas tienen lo que yo de ingeniero espacial... o es que no sabemos de dónde vienen?

#13.3 Albert, BCN, 08/10/2021 - 15:40

Imagino que no sabes lo que es el fascismo, pero la ignorancia no exime de culpa y la estupidez menos.