Política · 18 de Juny de 2011. 10:09h.

Relliscada de Pelegrí

El conseller d'Agricultura insta a no beure vins de La Rioja i després es disculpa

Relliscada de Pelegrí

Pelegrí, durant un acte de la plataforma 'Wineris for climate protection'

El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha instat a no beure vins de La Rioja i hores després d'haver fet les declaracions s'ha disculpat. Pelegrí, durant una trobada empresarial al Pirineu aquest divendres, ha demanat als catalans que exerceixin el que denomina "patriotisme alimentari" i, així, ha animat a consumir "productes d'aquí", per al que creu que, per exemple, "no ajuda" beure vins de La Rioja.

"Si entrem en un restaurant i consumim vi de la Rioja no estem ajudant a l'empresariat català", ha dit el conseller Pelegrí, que d'aquesta manera ha suggerit que els catalans han de consumir vins com del Penedès o, entre d'altres vins autòctons, els del Priorat.

Aquest dissabte, però, en un comunicat emès des de la conselleria, s'afirma que "el conseller demana disculpes, remarca que mai ha utilitzat la paraula boicot" i que les seves declaracions "no anaven  en  contra de ningú sinó a fomentar la competitivitat dels nostres productes".

"En cap cas es pot deduir de les seves declaracions i del context en què les va fer que el conseller animés a fer cap boicot a productes d’altres llocs d'Espanya o de la resta del món, sinó a ajudar al sector productiu a través del coneixement, la valoració i el  consum de productes de proximitat", s'afegeix.

"Pelegrí demana disculpes si les seves paraules han perjudicat o ofès algú, i és en aquest sentit que es posarà en contacte amb el president de la DO Rioja amb qui Catalunya mantè una molt bona relació, així com amb altres  consells reguladors com es va posar de manifest recentment  en la trobada a Vilafranca", s'explica.

Publicitat
Publicitat

126 Comentaris

Publicitat
#83 Bacus, Sort, 21/06/2011 - 18:05

Sr. Pelegri ahir em vaig beure una ampolla de Ribera del Duero a la seva salut, hip !.

#82 Marc, Barcelona, 20/06/2011 - 18:21

Que maco que queda, quan ràpid ràpid ens hem de disculpar, sempre per por del que pensin.
Poseu-vos-ho al cap, qui? sino nosaltres ,hem de fer valer els nostres productes. Disculpes? disculpes pq? Algú demana disculpes quan s'increpa de manera sistemàtica i constant al nostre país?

#81 Gustavo, BCN, España, 19/06/2011 - 23:51

Supongo que el señor Pelegrí será coherente y habrá comprado un SEAT. No creo que haya comprado un vehículo fabricado en Valladolid o Almusafes, y menos en Alemania o Japón ¿no?

#80 pere, lleida, 19/06/2011 - 23:31

Si senyor , hem de potenciar els vins catalans , perqué son els millors de la peninsula
Si aneu al a Rioja coste de trobar un vi dels costers del segre . per possar un exemple

#79 happy, esplugues, 19/06/2011 - 21:25

a este quien lo ha puesto?
una cosa es promocionar vinos catalanes y otra pedir q no se beban vinos de rioja .... anda q tenemos una panda de alelados irresponsables governándonos!