Publicitat
Política · 26 d'Abril de 2009. 09:54h.

Renyer se'n va amb Carretero

La marxa suposa també donar carbasses a Uriel Bertran

Renyer se'n va amb Carretero

Renyer, amb Carod, durant la seva última trobada oficial a Palau. Foto: Eva Guillamet

L’excandidat a la presidència d’ERC pel corrent Esquerra Independentista (EI), Jaume Renyer, un dels principals impulsors de la fusió dels dos corrents crítics amb la direcció a Reagrupament Independentista, ha anunciat a través d’un article publicat a l’Avui.cat, que deixa la militància en el partit, en què va entrar el 1991.

Renyer justifica la seva decisió personal per la consideració que “la direcció té ganes de desprendre’s de militants molestos” i que “no hi ha marge per al diàleg”. L’al·luisó es basa en la invitació a abandonar el partit que la direcció d’ERC ha fet a Joan Carretero, líder de Reagrupament.Cat, després que en un article publicat a l’AVUI el passat 18 d’abril va apostar, per a les eleccions al Parlament del 2010, per una candidatura d'"ampli espectre" per a una declaració "unilateral" d'independència.

"L'apel·lació al patriotisme que impregna l'article de Joan Carretero (el qual subscric íntegrament), i a formar una candidatura d'aquest signe a les eleccions autonòmiques del 2010, està en línia amb les conclusions de la conferència nacional d'octubre del 2007 i fins i tot amb els boirosos resultats del congrés de l'any passat", afirma.

Renyer insisteix que "fa temps que vaig arribar a la convicció personal que la direcció actual no té ni la voluntat ni la capacitat necessària per sostenir un conflicte polític i jurídic amb l'Estat espanyol orientat a exercir el dret d'autodeterminació". També augura que "som en un canvi de cicle en l'evolució de l'independentisme contemporani i la situació actual d'ERC em recorda, relativament, la que vaig viure l'any 1991". "Ara, divuit anys més tard, sóc dels que consideren que els referents ideològics i estratègics de l'actual ERC són políticament inadequats, malgrat que els seus defensors siguin majoritaris al si del partit".

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#20 Santi Rofes, Reus, 27/04/2009 - 19:30

Qui hauria de marxar és el Puigcercós i el Carod al PSOE, allí es garantirien cadira per molts anys

#19 Maginet, Tarragona, 27/04/2009 - 15:06

Aquest Pep potser té interessos a la menjadora. Tant comentaris per defensar el que és indefensable? ERc ha traït el país.

Carretero ara per ara és l\'única esperança.
Independència, i no paraules.

#18 Pep, Alt Empordà, 27/04/2009 - 11:16

Sincerament veig suposats militans i votans d.ERC per aquí molt poc concients del que és la política i l.estrategia política amb moltes ganes d.abandonar el baixell per anar a parar a barquetes o a l.altra baixell (CiU)que d.independentista no en te res!.

#17 Pep, Alt Empordà, 27/04/2009 - 11:06

En Renyer te un problema, excandidat de EI i dona carbasses a Uriel i és dona de baixa de militancia per anar amb Carretero quan resulta que Carrtero no s'ha donat de baixa i de moment que jo sapiga continua formant part d'ERC en un corrent crític.!!!

#16 Pep, Alt Empordà, 27/04/2009 - 11:01

Maria, que jo sapiga Carretero no s'ha donat de baixa d.ERC.militant d.ERC i votant CiU?tens un problema, farás bé de donar-te de baixa perque ets independentista i votes un partit autonomista.En Carretero te una idea molt romantica de la independencia