Publicitat
Política · 3 d'Abril de 2013. 20:57h.

Repàs a la classe dirigent

Un acte al Parlament critica la “colonització” política dels càrrecs directius dels ens públics

Repàs a la classe dirigent

Una imatge de l'acte al Parlament

Davant la mirada dels diputats de tots els grups i subgrups parlamentaris, els dos ponents convidats per l’Associació Catalana de Gestió Pública (ACGP), els professors Àngel Castiñeira i Rafael Jiménez Asensio, han criticat la “colonització” política dels càrrecs directius a les institucions públiques.

La jornada Lideratge i ètica pública: polítics i directius professionals ha posat de manifest els retrets, tant dels dos professors com dels convidats de l’Associació que han pres la paraula, per la “manca de professionalitat” en la gestió pública.

Castiñeira, director de la Càtedra Lideratges i Governança Democràtica d’ESADE, ha enumerat la “colonització de l’administració pública i la corrupció” entre els “dèficits eticopolítics” actuals.

Per al professor, la classe dirigent ha considerat l’espai públic com una àrea de “col·locació dels seus, amb el repartiment de càrrecs”. “L’afiliació política no habilita ningú per ocupar un càrrec”, ha dit.

El professor de dret constitucional de la Pompeu Fabra, Jiménez Asensio, ha acusat els partits d'implementar una direcció pública “amateur, clientelar, ancorada al segle XIX”. L’acadèmic ha considerat que existeix una “administració del segle XXI amb una direcció del segle XIX”.

La diputada republicana, Gemma Calvet, ha trencat el gel en el torn de paraules concedida als convidats i ha estat l’única dels representants polítics que ha parlat. La parlamentària ha donat la raó als ponents en observar que hi ha “càrrecs que haurien de ser independents i no hi ha criteris meritoris sinó d’afiliació”.

Els dos ponents han recomanat a la classe dirigent que tregui del calaix les antigues propostes de reforma de l’administració. Castiñeira ha demanat aprofitar la conjuntura actual de crisi per abordar la regeneració des del “lideratge polític”. “La veritable crisi de Catalunya i Espanya és institucional, i cal voluntat política”, ha resumit Jiménez Asensio per concloure l’acte.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Mariona, Barcelona, 04/04/2013 - 13:54

Molt bona intervenció de la diputada d'ERC, Gemma Calvet. Al menys ha donat la cara i a reconegut tots els retrets que ha fet el catedràtic i el professor als polítics. La senyora Calvet, es un valor a l'alça i que cal tenir en conte al Parlament. Un gran encert mes de la nova direcció de ERC.

#2 guillem, bcn, 04/04/2013 - 09:37

Qui dia passa, any empeny. És la únmica reforma que ni Mas ni Rajoy faran en els anys que els queden de mandat: la de l'administració pública, depurar-la de tots els que no són funcionaris de carrera.

#1 Kropotkin, Vic, 03/04/2013 - 23:06

Pero si son unos angelitos, y además todo lo hacen pensando en el benemerito objetivo de la unidad de España...Bankia, Rato, Barcenas, Rajoy, Mato, Cospedal, Urdangarin, Infantas, Camps, Barberà, Matas, EROS, PERS...etc, etc...juas, juas