Publicitat
Política · 27 de Febrer de 2013. 20:44h.

Represàlia 'light'

Multa de 600 euros als diputats del PSC per trencar la disciplina de vot del PSOE

Represàlia 'light'

Zaragoza, al Congrés, en una foto d'arxiu

El PSOE ha decidit sancionar amb 600 euros -la multa més alta possible- els 14 diputats del PSC que aquest dimarts van trencar la disciplina de vot en la mocions presentades per CiU i l'Esquerra Plural sobre el dret a decidir. Carme Chacón, que no va votar, també ha estat sancionada en no haver seguit les directrius del partit.

D'altra banda, el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha acceptat la renúncia de José Zaragoza a la direcció del grup parlamentari socialista en el Congrés dels diputats. Segons ha comunicat el partit, Zaragoza havia posat el seu càrrec en la direcció del grup a disposició del secretari general "per coherència" amb la seva decisió i el seu vot d'ahir.

D'aquesta manera, el dirigent socialista català cessa com a secretari general adjunt 2n del grup parlamentari. La renúncia de Zaragoza, segons el PSOE, arriba 24 hores després que el PSC votés diferent que la resta de socialistes per primera vegada en 35 anys de democràcia.

El PSOE disposa de 110 diputats a la cambra baixa espanyola, dels quals 14 els aporta el PSC. La direcció de Ferraz ha pres aquesta decisió conscient que l'aportació dels socialistes catalans, com la del Partit Socialista d'Andalusia, és clau per intentar recuperar la Moncloa.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#5 Sergi, Badalona, 28/02/2013 - 11:22

No entrem en la trampa de dir que surt econòmic o que és una sanció "ligth". És la sanció MÀXIMA que poden posar d'acord amb els seus estatuts interns. Repeteixo: MÀXIMA

#4 Sergi, Badalona, 28/02/2013 - 11:19

Aquests espanyols sociatistesno perden cap oportunitat de "rampinyar" calers als catalans....encara que siguin del seu propi partit. No s'en perden ni una.

#2 Marta, Igualada, 28/02/2013 - 08:00

Els sociates d'Igualada no ho haguessin fet mai aixo. 600e amb lo RATES que son, i ancara en volen mes. NO NO
No estaria malament una inspeccio als comptes del antic govern (sociata clar)

#1 Sirlok, barcelona, 28/02/2013 - 00:25

600 € només per votar amb la consciència i per no vendre-la a ningú que no mira pel nostre país?Només 600 per això? BARATÍIIIIISSIM!
Va senyors diputats de partits unionistes, permetint-se aquest petit luxe d'esperit enlloc d'anar a sopar a La Camarga! Els ho agrairem, de debò.