Publicitat
Política · 20 de Gener de 2014. 19:17h.

Represàlies als crítics

El PSC suspèn cautelarment de l’executiva i el Consell Nacional Geli, Ventura, Elena i Mohedano

Represàlies als crítics

Geli, Elena i Ventura, dijous en roda de premsa

La Comissió de Garanties del PSC ha decidit aquest dilluns suspendre cautelarment els tres diputats que dijous van trencar la disciplina de vot dels òrgans d'elecció del partit, l'executiva i el Consell Nacional. És el cas de Marina Geli, Núria Ventura i Joan Ignasi Elena. També a Fabián Mohedano, aquest després que assistís a un acte d’Esquerra a favor de la consulta.

L’acord de la Comissió de Garanties afirma que -pel que fa a Geli, Elena i Ventura- “per la gravetat dels fet denunciats, per la significació pública dels militants” han acordat “com a mesura preventiva la separació temporal i cautelar com a membres de la Comissió Executiva Nacional i del Consell Nacional i de tots el òrgans de direcció de l’organització territorial o sectorial del PSC”.

Aquest acord, segons informen en un comunicat, “implica l’inici d’un expedient en el qual, d’acord amb els procediments establerts, les persones afectades podran efectuar el descàrrec corresponent i que resoldrà, en el seu moment, la Comissió de Garanties, resolució que les persones afectades podran apel·lar davant el Consell Nacional”.

D’altra banda, Mohedano també ha vulnerat els estatuts, però en el seu cas per assistir a un acte d’ERC en favor del dret a decidir. En el punt tercer de l'article 4.2, relatiu a "Els deures dels militants", s’assenyala que aquests "no potenciaran cap altre partit que no sigui el PSC", cosa que en el cas de Mohedano s'ha considerat "explícit" i "incompatible" amb la seva pertinença a l'executiva.

Mohedano és també un dels dirigents de l’anomenat sector crític dels socialistes catalans. De fet, és un dels membres del corrent Avancem, liderat per Joan Ignasi Elena, un dels tres diputats que dijous passat va trencar la disciplina de vot del partit. 

Fabián Mohedano, amb Marc Mur, dijous passat durant la conferència de premsa dels crítics

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#14 spanish, Madrid, 20/01/2014 - 23:30

o sea que los soberanistas cuando en vuestra empresa no se cumplen las normas les dais premios no ? andaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

#13 Llauna, Sabadell, 20/01/2014 - 20:39

No se'ls hauria de dir "crítics", se'ls hauria de dir parlamentaris "responsables i coherents". No penso votar més el PSC!

#13.1 spanish, Madrid, 20/01/2014 - 23:29

tu no has votat mai al PSC a la teva empresa quan algu es salta les normes que feu li doneu un premi? jajjajajajaa

#12 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 20/01/2014 - 20:22

Sembla que el PSC obeeix les ordres del PSOE central, canvia de discurs en pocs mesos i obliga a tots els seus representants a acatar-ho. El Federalisme deu ser això?

#9 Indep en Castellano, bcn, 20/01/2014 - 19:56

El PSC aparta a Fabian Mohedano y quiere echar a Geli, Elena, Ventura. Luego dicen que el soberanismo es "excluyente".

https://twitter.com/IndEnCastellano

Por nuestro bienestar, el futuro de nuestros hijos y una mejor relación con España. #MejorVecinos

#9.1 Pablo, Madrid, 20/01/2014 - 20:40

Si son gnte que no sigue las reglas de democraticas internas del PSC se debera actuar

#8 PSC?, llámenlo PSOE!, 20/01/2014 - 19:52

El PSC suspende cautelarmente de sus funciones a los diputados que votaron sí y cumplieron el programa electoral.

#8.1 spanish, madrid, 20/01/2014 - 23:29

leetelo hombre , que no sabes lo que dices