Publicitat
Política · 20 de Juny de 2018. 15:25h.

Republicans apel·len al Rei

Li demanen que "arbitri" entre la Generalitat i l'Estat

Republicans apel·len al Rei

Els tres últims presidents de la Generalitat, Artur Mas, Carles Puigdemont i Quim Torra, han adreçat aquest dimecres una carta al Rei d'Espanya, Felip VI, en què li demanen que sigui una "veu de conciliació" i "respecti la voluntat dels ciutadans expressada a les urnes".

Els tres presidents reconeixen les "limitacions constitucionals" del paper del Rei, però també li recorden "les facultats constitucionals" que li permeten "arbitrar i moderar entre els poders de l'Estat". Mas, Puigdemont i Torra li demanen que aprofiti que aquest divendres vindrà a Tarragona per la inauguració dels Jocs de la Mediterrània per "reparar i recosir".

La carta exposa que "us volem rebre amb la voluntat d'obrir una etapa de diàleg, negociació, reconeixement, respecte democràtic, modernitat institucional i respecte pels drets civils i polítics i les llibertats fonamentals".

"No demanem res que no estigui al vostre abast. Escolteu-nos sense apriorismes ni prejudicis; i ajudeu a facilitar un procés d'obertura, modernització i prevalença democràtica. Si ho feu, ens hi trobareu", afegeixen.

Mas, Puigdemont i Torra li diuen a Felip VI que en una democràcia "els poders emanen del poble, i no a l'inrevés", i que "la voluntat de la ciutadania és la que ha de prevaler en última instància".

També denuncien que "s'ha perseguit els que pensàvem diferent utilitzant recursos de les institucions de l'Estat, s'han iniciat campanyes de difamació, de mentides i de por, i s'ha impedit tirar endavant els programes democràtics i els projectes majoritaris dels catalans expressats en diverses eleccions successives."

Finalment, li diuen que tot això, a més de la violència policial de l'1-O i els polítics a la presó entre altres, "hauria d'interpel·lar-vos", i li retreuen el seu discurs del 3 d'octubre que va donar "l'aprovació a la violenta repressió" policial.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#10 opinador, Barcelona, 21/06/2018 - 06:39

llamar republicanos a esta gentuza es insultar al republicanismo y a su historia

#9 salvador carmona leon, BCN, 20/06/2018 - 20:33

el Sr. Sanchez no ha permitido que le "vaipasee"... ni el Rey

#8 Albert, BCN, 20/06/2018 - 19:35

El rey os ha dejado claro que saltarse la constitucion y pisotear los derechos de todos los catalanes no es el camino, a partir de aqui podeis patalear lo que que querais.

#7 Alejandro, Barcelona, 20/06/2018 - 18:57

De verdad,¿Hay alguien cuerdo en el procés? Pitan al rey, lo insultan, lo boicotean, les demuestran un desprecio absoluto y, ahora ¡¡¡le piden que interceda por el procés ante el gobierno!!! En serio, son la incongruencia con patas, están como un rebaño de cabras. ¿Y estas son las gentes que quieren dirigir una república? ¡¡SOCORROOOOO!!!!!

#6 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 20/06/2018 - 18:26

A quin rei ?

El mateix al que a cada oportunitat que te devant d´un microfon amic un historic parasit, el mamarratxo embaucador conegut com Juanitu Tarda, li desitja la mort bramant com un posseit en nom de la Republica de Puigdemont ?