Publicitat
Política · 29 de Març de 2010. 09:53h.

Resignació al PSOE per la Generalitat

Si Montilla perd, com auguren totes les enquestes, "no serà un drama ni un trauma"

Resignació al PSOE per la Generalitat

Zapatero i Montilla, en una imatge d'arxiu

Ningú entre els socialistes espanyols, començant per José Luis Rodríguez Zapatero, desitja la derrota del PSC a la tardor: "Per descomptat que no volem perdre la Generalitat". I el president del Govern, asseguren en Ferraz, s'implicarà tan activament en aquesta campanya electoral com en les precedents. A so de bombo i platerets. Per a intentar salvar-li el coll a José Montilla i, per extensió, a si mateix. Però, segons informa La Vanguardia, el que també tenen molt clar en el PSOE és que si Montilla perd la Generalitat, com auguren totes les enquestes, "no serà un drama ni un trauma".

Ara falten més de sis mesos per als comicis catalans, però a Ferraz ja disposen de sondejos interns que situen CiU a la vora de la majoria absoluta, mentre que el tripartitt es desploma. L'única diferència és que, en l'enquesta encarregada pel PSOE, el PSC no sofreix un cop tan pronunciat. Però la tendència electoral és evident i retornaria a CiU a la Generalitat.

Molts al PSOE, malgrat les seves sentides declaracions d'amor al partit germà (PSC), ja estan acariciant aquest canvi d'escenari pressuposant que ho podran utilitzar en benefici propi: "És evident que estant CiU en la Generalitat, en lloc d'en l'oposició a Catalunya, podria donar més estabilitat al Govern de Zapatero per a la resta de la legislatura. Per què? Perquè CiU ha pactat, històricament, amb tots els governs a Madrid, ja siguin del PP o del PSOE". Hi ha veterans en el grup parlamentari socialista, per descomptat, que esperen com aigua de maig que CiU es decideixi a donar un assossec al PSOE que li eviti els continus sobresalts de la "geometria variable" que sustenta a Zapatero.

Aquestes reflexions, no obstant això, irriten als diputats del PSC a Madrid: "Si algú en el PSOE sospira per que torni C¡U, s'equivoca. Els que pensen això haurien de recordar que les dues úniques investiduras que ha donat suport CiU han estat les de José María Aznar". L'immediat suport de CiU al PSOE és una "percepció errònia", adduïxen aquestes fonts del PSC: "CiU és un partit que podria donar suport un dia a Zapatero i vuit anys al PP", resolen.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 anti-CiU, bcn, 29/03/2010 - 22:58

La desgracia dels catalans es que el partit més espanyolista, amb més sentit d´estat ...espanyol, que està sempre disposat a negociar a la baixa en perjudici dels catalans, es CiU. Per això només reben premis des de madrid.

#10 joan, manresa, 29/03/2010 - 20:10

Sí tots els votants del PSC-PSOE tinguesin una mica d'estimació al seu País ,CATALUNYA,no els votarían mai més,i avís per els partits que li donen suport.El Sr.Zapatero ha dexat sense veu en els consells de ministres de la U.E als consellers.Mai había

#9 Isidre, Ripoll, 29/03/2010 - 17:09

No ens podem comfiar. En Montilla i el seu P$C son capaços de qualsevol cosa per no perdre.

#8 Joan Besora, Lloret de Mar, 29/03/2010 - 16:47

Com a militant d´ERC no desitjo de cap de les maneres reeditar el tripartit, sobretot x no hem aconseguit q els socialistes votesin a favor de Cat en temes, però el panorama amb ciU al poder encara fot més mala espina...i sinó el temps ens ho demostrarà

#7 JoanMarti, Terrassa, 29/03/2010 - 14:09

Pobreta catalunya si mas es president