Publicitat
Política · 24 de Novembre de 2011. 23:04h.

"Resulta impossible trobar una raó que justifiqui la presència de Montilla al Senat"

Dos columnistes d''El Periódico' diuen que l'expresident de la Generalitat no ha d'estar en "una Cambra que gaudeix de desprestigi"

"Resulta impossible trobar una raó que justifiqui la presència de Montilla al Senat"

Imatge de l'article

Josep Maria Fonalleras i Emma Riverola, columnistes d'El Periódico consideren que l'expresident de la Generalitat, José Montilla, no hauria de tenir un escó al Senat. En dos articles publicats aquest dijous a la secció Dues Mirades, expliquen que una persona que ha tingut un càrrec tant rellevant com el que ha desenvolupat el líder del PSC no ha d'estar en "una Cambra que gaudeix d'un desprestigi guanyat a pols".

Fonalleras afirma que "una persona que ha ocupat un càrrec tan important, el cap d’un Estat que no és, no pot accedir a cap més responsabilitat que no sigui la de confrare del cava o pregoner de la festa major de Rupit. Mai no hauria de ser senador a Madrid".

"No pas perquè no sigui legítim ni honest ni molt digne, sinó perquè significa una rebaixa en la regla no escrita de les preferències i els símbols. Aquesta ha estat l’estratègia del catalanisme durant la transició i ara el PSC, quasi sense fer soroll, l’ha dinamitat", afegeix.

Per la seva banda, Riverola explica que "resulta pràcticament impossible trobar una raó positiva que justifiqui la presència de José Montilla en una Cambra que gaudeix d’un desprestigi guanyat a pols (i no precisament per la pols del treball)".

"Per què? Per diners? Difícil de creure quan, com a expresident, ja es beneficia d’una generosa assignació (incompatible amb el sou de senador) i de nombrosos privilegis, entre ells, oficina particular i cotxe oficial. Per ànsia de seguir a l’epicentre del poder? I si és així, per a què? Com i en què influeix Montilla amb els seus silencis públics?", argumenta.

"Potser el mou un intent de dignificar el Senat. Potser creu que hi ha una possibilitat de treballar per Catalunya des dels seus serens seients. Potser podríem seguir amb un regitzell de potser que serien aclarits si, en lloc de deixar parlar els altres, ell, per una vegada, expliqués les seves raons", argumenta.

"Potser ens convenceria. O no. Però per honor al símbol que va encarnar, per respecte al poble de Catalunya que va representar, hauria d’expressar els motius que condueixen els seus passos. Amb ells se’n va la institució que va representar. Trencar el seu tradicional hermetisme oferiria una possibilitat per no seguir carregant contra la seva persona, contra el seu mandat i, òbviament, contra el seu partit", afirma.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#19 incording, Barcelona, 27/11/2011 - 09:55

El Periòdico s'equivoca. Hi ha una raó de pes. Montilla no sap fer res més.

#18 Séneca, Barcelona, 25/11/2011 - 23:07

Montilla és un mercenari de la política i un aprofitat, S'ho menja tot. No hauria de tenir la consideració dels catalans, doncs va ser nefast en el seu tripartit, no té autoritat, ni formació, ni carisma... no és res; però sap agafar-se a la mamella on sigui. I ara al Senat! Un insult total.

#17 fran, barna, 25/11/2011 - 18:13

relexion: hay muchos q queremos la independencia, unos para una cosa y otros para otra, pero como los padres q dejan la herencia a sus hijos, catalunya debe ser repartida en partes iguales a sus hijos, es decir, 50 % para los independentistas y 50% para los q nos llamais espanyolistas, es justo no..

#16 Josep, Serralada de marina, 25/11/2011 - 16:31

Jo vull que es vagi a Madrid, allà serà un madrileny d'origen cordovès!

#15 -emilio, a, 25/11/2011 - 15:12

Aqui nadie habla del asunto, segun los orates catalanistas de ElPeriodico un ex presidente de la Generalitat no puede ir al Senado porque seria como rebajarse. Los catalanistas son como los antiguos hidalgos castellanos, viven en sus mundos de fantasia.