Publicitat

Vint anys després encara es parla del sincrotró i el Segarra-Garrigues

Retorn al passat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que el projecte de Pressupostos del Govern inclourà una inversió per al sincrotró Alba i per a la finalització del canal de regadiu Segarra-Garrigues, una de les obres públiques emblemàtiques de Jordi Pujol que sovint, en el debat de política general, l'esmentava juntament amb el mateix sincrotró.

Torra ha assenyalat que "gràcies a aquests nous pressupostos desplegarem el quart tram de la Llei de la renda garantida de ciutadania; desplegarem i acabarem el Pacte Nacional d'Indústria; podrem seguir invertint 20 milions pel sincrotró Alba i una disposició addicional de 5 milions d'euros per construir el Centre de Microscòpia Avançada; desplegarem la fibra òptica per tot el país".

També ha explicat que "invertirem en regadius fins a 460 milions d'euros fins al 2030, dels quals 352 milions serien per finalitzar el Segarra-Garrigues i complimentar les mesures correctores". El president, d'altra banda, ha destacat que "l'any 2020 serà l'any en què es reprendrà el tram central de la línia 9". En aquest sentit, ha dit que "aquesta és una notícia molt esperada, i això ho podrem fer si tenim aquests pressupostos".

Quim Torra ha apel·lat "a la responsabilitat de tots els grups de la cambra" per tirar endavant els Pressupostos del 2020 i els hi ha demanat que "penseu en els efectes sobre la ciutadania d'una nova pròrroga pressupostària".

Finalment, ha manifestat que Catalunya necessita uns Pressupostos "eminentment socials, per fer de Catalunya un país d'igualtat i d'equitat, un país viu i un país just". "Sí, és responsabilitat del Govern, però també de tots els representants de la cambra, donar resposta a les necessitats de la societat catalana", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 soloesmiopinon, Tabarnia, 25/09/2019 - 21:28

Con poco más de un año y medio de subvenciones a TV3% tendríamos el canal y el sincrotron, pero las prioridades procesistas ya se ve cuales son.

#2 Toni, Tabarnia, 25/09/2019 - 19:01

Catalunya se ha quedado anclada en su esplendor de los 90. Solo Barcelona le salva de quedarse en el olvido.

#1 Capit@n España, El koiné solo o con leche?, 25/09/2019 - 15:50

La majoria de so·licituds de Renda Garantida son sistemàticament DENEGADES per La Generalitat i estan pendents de judici al Contenciós Administratiu. Torra ets un hipó.crita PREMIUM.

#1.1 soloesmiopinon, Tabarnia, 25/09/2019 - 21:26

En muchas ocasiones además legislan en temas en los que no tienen competencias, a sabiendas de que serán tumbados por el Constitucional y así podrán hacerse las víctimas sin cumplir sus falsas promesas. Hace unos años pillaron en fraganti a un conseller reconociéndolo. A ver si recupero el enlace.