Publicitat
Política · 3 de Setembre de 2021. 10:32h.

Retorna la pista russa

El cap de gabinet de Puigdemont es va reunir a Moscou amb funcionaris russos i exagents d'intel·ligència

Retorna la pista russa

Josep Lluís Alay, en una imatge d'arxiu

Josep Lluís Alay, un alt conseller de l'expresident Carles Puigdemont, es va reunir a Moscou -l'any 2019- amb funcionaris russos, amb exagents d'intel·ligència i amb el nét d'un espia del KGB. L'objectiu d'aquestes reunions era garantir el suport de Rússia per aconseguir la independència de Catalunya, segons apunta The New York Times a través d'un informe d'intel·ligència europeu.

Molts dels funcionaris amb els quals Alay es va reunir a Moscou estan involucrats en la guerra híbrida del Kremlin contra Occident. Una estratègia a través de propaganda i desinformació, finançament secret i moviments polítics desestabilitzadors, atacs informàtics i assassinats a sou amb l'objectiu d'erosionar l'estabilitat dels adversaris de Moscou.

Després dels viatges d'Alay a Moscou va sorgir el Tsunami Democràtic. Un report confidencial de la Guàrdia Civil espanyola, al que va tenir accés el Times, afirmava que Alay va estar involucrat en la creació d'aquest grup.

Una transcripció secreta de missatges de text de 700 pàgines d'extensió mostra el lligam entre el cercle de Puigdemont i Russia. "Estic pensant molt en el tema Rússia", li va escriure Alay per missatge de text a Puigdemont el 23 d'agost de l'any passat. "I aquests dies està tot molt molt complicat", afegia, segons publica The New York Times.

La Guàrdia Civil ha revelat en un recent informe lliurat al jutge de Barcelona Joaquín Aguirre -que investiga el 'cas Voloh' de suposat finançament del Procés- que Josep Lluís Alay va establir una estreta relació, l'any passat, amb l'empresari Alexander Dmitrenko. La presumpta vinculació de Dmitrenko amb els serveis d'intel·ligència russos va provocar que el Ministeri de Justícia li denegués la nacionalitat espanyola.

Publicitat
Publicitat

59 Comentaris

Publicitat
#46 José Ramón, Zaragoza, 07/09/2021 - 14:37

Putin les habría utilizado para sus propios fines y les habría pegado una puñalada en cuanto dejaran de ser útiles. Y tal vez parafraseara el "Roma no paga a traidores" (a la democracia española) o la extrapolación "quien traiciona a un traidor tiene cien años de perdón"

#45 bejota, bcn, 06/09/2021 - 12:11

MOSSEN PAU CLARIS RECURRIÓ A LOS FRANCESES Y, PERDIÓ UN TERCIO DEL TERRITORIO. AHORA MOSSEN JUNQUERAS(ahora casado) CON PUTIN PERDEREMOS HASTA LA CAMISA.
¿ QUÉ CONFLICTO? EN EL 2019 HUBO CUATRO ELECCIONES EN CATALUÑA Y, EN TODAS ,EL SEPARATISMO PERDIÓ MÁS DE 300 MIL VOTOS. EN LAS "PLEBISCITARIAS" DEL 2021(14-F) EL SEPARATISMO PERDIÓ CASI 700

#44 recluta, conca, 04/09/2021 - 13:09

Alay, una vez acabada la reunión llegó a la conclusión de " Mucho ruso en Rusia "

#43 bejota, bcn, 04/09/2021 - 12:15

MOSSEN PAU CLARIS RECURRIÓ A FRANCIA POR LO MISMO Y, PERDIÓ UN TERCIO DEL TERRITORIO.CON PUTIN PERDERIAMOS HASTA LA CAMISA.
LA CUESTIÓN , PUIGDEMONT, ES QUE EN EL 2019 HUBO CUATRO ELECCIONES EN CATALUÑA Y, EN TODAS,EL SEPARATISMO PERDIÓ MÁS DE 300 MIL VOTOS.EN LAS "PLEBISCITARIAS" DEL 2021 ,EL SEPARATISMO PERDIÓ CASI 700 MIL VOTOS.

#42 catalanoide, Bcn , 04/09/2021 - 04:05

A saber esta gente que cobraba del erario público las tonterías que llegó a hacer para desestabilizar y seguir sus ensoñaciones....