Publicitat
Política · 15 d'Abril de 2015. 14:44h.

Retrets entre CiU i PPC pel gihadisme

El popular Pere Calbó denuncia "les amistats perilloses de CDC" i Espadaler li demana "rigor"

Retrets entre CiU i PPC pel gihadisme

Pere Calbó

El diputat del PPC, Pere Calbó, i el el conseller d'Interior de la Generalitat, Ramon Espadaler, han protagonitzar un debat ple de retrets durant una pregunta del portaveu popular durant la sessió de control al Govern que s’ha celebrat aquest matí al Parlament.

Calbó ha alertat de les “amistats perilloses de Convergència per la causa independentista”. “El Partit Popular no ha vinculat gihadisme i independentisme, ho fan vostès, però el que sí diem és que la fundació Nous Catalans, de Convergència, du a terme activitats que no són prudents i que no s’haurien de realitzar”, ha afegit.

 Durant la seva intervenció a la sessió de control, Calbó ha posat de manifest que “el senyor Khalid Shabaz, conegut com Chuhan i a qui podem veure en fotografies metralleta en mà, formava part de les llistes de CiU que Mas encapçalava l’any 2012”. 

“La mà dreta d’aquest senyor, Rajda Shaoib Satti, -ha continuat- va ser detingut presumptament per tràfic d’heroïna i també era un càrrec de la fundació Nous Catalans”. “I un altre dels dirigents de la seva fundació i màxim dirigent de la Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya, el marroquí Noureddine Ziani, va ser expulsat, el passat 13 de maig de 2013, d’Espanya perquè era una amenaça per a la seguretat dels catalans i de la resta d’espanyols”, ha recordat.

 El diputat del PPC, per tot plegat, ha preguntat al conseller d’Interior, Ramón Espadaler, si “donat els llaços estrets entre la fundació Nous Catalans i l’islamisme radical, han pres alguna mesura de control o almenys, si han deixat de finançar aquesta fundació”. 

Espadaler ha replicat que ”el gihadisme és prou seriós i ni el diputat ni el ministre estan tractant amb rigor” aquest tema i els ha acusat és "criminalitzar un col·lectiu sencer" amb “acusacions falses”.

El conseller ha afegit que el terrorisme islàmic “es combat des de les raons, amb política i des de la policia d’acord amb l’Audiència Nacional, de la mà, si vol, del Centre Nacional d’Intel·ligència coordinant-ho amb totes les policies de l’Estat, i també val a dir amb les de fora”.

Finalment, ha indicat que ”és aquesta la manera com es combat aquest fenomen, no amb velades acusacions, no amb falses acusacions, no amb mitges veritats, no escampant com han escampat indignament, vostè ara mateix i el ministre en el seu dia”.

“I si vostè, o el senyor ministre en qualitat de ministre i com a responsable de seguretat, que és una matèria tremendament sensible, té indicis suficients per senyalar que hi ha alguna persona d’aquest col·lectiu, o de qualsevol altre col·lectiu, el que té l’obligació és de posar-ho en mans de la policia i de la justícia”, ha conclòs.

Camacho i Espadaler, al Parlament

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Casper, Bcn@yahoo.es, 15/04/2015 - 16:36

Es curioso como el PPciu nunca se pelea por ir en la peregrinación anual a Tel-Aviv a rendir pleitesía a don Adolfo Netanyahu, justo antes, o justo después, (el orden de los factores no altera el producto) de los habituales bombardeos de Israel a los campos de concentración de Gaza y Cisjordania.