Publicitat
Política · 12 de Febrer de 2020. 12:15h.

Retrets entre JxCat i Esquerra al Parlament

Torra acusa els republicans de "banalitzar el diàleg"

Retrets entre JxCat i Esquerra al Parlament

La sessió de control al president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet visibles les diferències entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana en relació amb la negociació amb l'Estat espanyol.

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha reclamat a JxCat persistir en el diàleg "sense excuses". "No ens encallem en debats estèrils", ha dit, "prou retrets entre nosaltres", ha afegit. Esquerra considera que ara cal "aprofitar l'oportunitat" del nou govern entre PSOE i Podem i "parlar de tu a tu amb la Moncloa" per reclamar "el dret a l'autodeterminació".

Torra li ha replicat que "nosaltres afrontem aquest procés de negociació amb l'Estat amb principis clars: unitat i respecte a les decisions que pren el Parlament". "El diàleg en si mateix no té sentit, té sentit si té un objectiu i s'emmarca en un mètode. Si no arribarem al punt de banalitzar aquesta paraula", ha sentenciat el president de la Generalitat.

Després que ERC qüestionés la figura del mediador, el president de JxCat al Parlament, Albert Batet, l'ha considerat "fonamental" perquè "desconfiem de l'estat espanyol, no compleix amb la paraula donada i manté la repressió".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Amable petición, Barcelona, 12/02/2020 - 14:36

¿Y no sería mejor cerrar la Generalitat y el Parlament y ahorrarnos el bochorno diario de tener a estos bocachanclas de políticos ?

#2 Lepero, Barcelona/Tabarnia, 12/02/2020 - 14:07

Y pensar que pagamos impuestos para mantener a estos señoritos hospicianos...

#1 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla daña el cerebro, 12/02/2020 - 12:58

"Divide et vinces..."
Cuando el enemigo se equivoca, mejor no molestarle...