Publicitat
Política · 20 de Juny de 2018. 13:30h.

Retrets mutus pel Diplocat

Ernest Maragall respon amb un “sí” i Alejandro Fernández li retreu la resposta “florida i generosa”

Retrets mutus pel Diplocat

El conseller d’Exteriors, Ernest Maragall, ha assegurat que la Generalitat continuarà amb la política d'exteriors iniciada fa sis anys. El conseller ha respost amb un lacònic “sí” al diputat del PPC, Alejandro Fernández, qui li ha preguntat si “pensen vostès donar continuïtat a la línia política i estratègica que han anat desenvolupat al Diplocat des del 2012?”.

Per la seva banda, Fernández ha retret a Maragall la contestació “florida i generosa”. “Això que vostè és el de la diplomàcia del Govern. Com seran els altres? Els escullen amb bon encert”, ha ironitzat el diputat del PPC durant la primera sessió de control de la legislatura al president de la Generalitat i als consellers.

El conseller d'Exteriors ha dit que el seu Departament ha començat a treure el Diplocat del “forat negre” al qual el va portar el Govern de Mariano Rajoy que, tot i que ho va intentar “liquidar, segueix més viu que mai”, i ha afirmat: “No està en liquidació, està en reactivació”.

Alejandro Fernández, mentrestant, ha resumit amb els termes “malversació, opacitat, desprestigi i estigmatització de professionals” que considera que és “el llegat” del Diplocat. “Si volen, poden seguir, però la Justícia seguirà actuant”, ha afegit el diputat popular, després d'advertir al Govern que “no tindrà impunitat mai" i recordar-li al conseller que "ja saben a on condueix el camí que han transitat. En la seva mà està seguir transitant-lo o no”.

Maragall ha dit, per la seva banda, “no és impunitat, és exercici responsable de les nostres accions de Govern, i no només sí, desplegarem el Diplocat, sinó que farem més i millor, i amb el màxim compromís de defensa de l'interès general d'aquest país i de tots els ciutadans de Catalunya. I sí amb compromís amb la nostra implicació i respecte a les institucions internacionals”.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 opinador, Barcelona, 21/06/2018 - 06:51

ernestito el bien pagaó, un burguesito de clase alta que no ha trabajado en su vida y ha vivido a costa de lo público agarrándose de teta en teta y que ahora hace méritos exhibiendo a su hermano en estado vegetativo en los congresos de ERC

#4 Benet, Manresa, 20/06/2018 - 16:28

S'aferren al màxim en totes les invencions d'organismes creats exclusivament per col.locar tota la parentela del clientelisme partidista, personatges sense ofici ni benefici que tenen com a destí un pais per passar-hi vacancces anyals amb salaris daurats...tot el demés que si promocionen i tal son excuses de mal pagador...una estafa

#4.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 20/06/2018 - 20:28

En resum: el procés és el PER catalá.

#3 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 20/06/2018 - 14:29

Ja posen tota la carn a la graella, encara que sigui la carcanada. Mireu qui hi ha darerre del Fernandez, el Manel Lucas.

Fins i tot ja porten com public als imitadors del Polonia, en representacio de la Catalunya homologada de TV3, a mantenir viva sigui com sigui la flameta de la Republica de Puigdemont que tant generosament els dona de menjar.

#2 botifler1914, sINITACA, 20/06/2018 - 14:28

No me imagino a nadie menos dotado para la diplomacia a que Troll Maragall.