Publicitat
Política · 27 de Juliol de 2020. 13:00h.

Revenja contra l'Església catòlica

Torra retreu a Omella que no condemni "la repressió que viu Catalunya"

Revenja contra l'Església catòlica

Joan Josep Omella

El president de la Generalitat, Quim Torra, en roda de premsa, ha explicat que ha ordenat a Salut l'obertura d'un expedient sancionador a l'Arquebisbat de Barcelona per la celebració d'una missa en record de les víctimes del covid-19 a la Basílica de la Sagrada Família.

"Lamento que es fes aquesta cerimònia ahir perquè no estava autoritzada. S'ha incomplert la normativa i per això s'obrirà l'expedient", ha indicat el president català. A la missa es van congregar prop de 150 persones tot i que el Procicat no va autoritzar el acte.

Torra, a més, ha aprofitat per retreure a cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, la seva postura durant tot el procés sobiranista. El president català li ha retret que "s'hagi oblidat aquests anys dels drets fonamentals de la Constitució i de les cartes de drets humans, que protegeixen la llibertat d'expressió i manifestació, i que no hagi alçat ni una vegada la veu per condemnar la repressió que viu Catalunya".

Torra s'ha confesat catòlic i ha explicat que va anar als Jesuïtes, però ha puntualitzat que “per mi l'Església és la que treballa per als pobres, per als vulnerables i els que estan presos".

Anteriorment, Omella va lamentar la "injusta i discriminatòria" limitació a deu persones en els actes religiosos i va anunciar que en els pròxims dies emprendrà accions legals contra "l'arbitrarietat i la indefensió que pateixen el dret a la llibertat religiosa i la llibertat de culte".

Torra ha replicat que "no es tracta ni molt menys de limitar el dret de culte". "Nosaltres no vam limitar drets, a canvi, volem que s'exerceixin tots. Però això va d'assegurar la salut de tots els ciutadans. Quan es fa una resolució, el meu deure és fer-la complir".

Publicitat
Publicitat

70 Comentaris

Publicitat
#58 Gerard de sarria, SARRIA, 29/07/2020 - 09:02

Ave Maria Purissima. També sou catòlics i apostòlics? Quina broma....

#57 Marga, San Cucufate del Valles, 28/07/2020 - 17:52

El general Galindo condenado por dos asesinatos obtuvo el tercer grado rápidamente, mucho antes de cumplir un cuarto de la pena y sin mostrar arrepentimiento alguno. Con la vista gorda de jueces y fiscales.

#56 «Muralla·Abaluartada·de·La·L¡nea·de·Contravalaci#n·de·la·Plaça·de·Jibraltar»«Visca Qat'Al-Unya !!!», «Recinto·Amurallado·de·Qambrjls·de·Mar»«erAndalúHnglisHdelafoconadegibrartáH», 28/07/2020 - 13:18

El 'catalán' NUNCA ha sido la 'lengua-propia' de Cataluña

Muy tardíamente se empezó a usar el =LEMOSÍN=

-DIALECTO del Occitano-Provenzal-

Cataluña {MARCA-HISPÁNICA}

siempre ha sido una región plurilingüe,

como muestra que entre el S. VIII y el S. XI

en el sur de Cataluña se hablaba -SÓLO- el =MOZÁRABE=

#56.1 Vicente, Sabadell, 29/07/2020 - 09:40

Solo es más antiguo que el castellano
Q por lo que se ve es el único que se impone con las armas a través de los tiempos modernos

#55 «Muralla·Abaluartada·de·La·L¡nea·de·Contravalaci#n·de·la·Plaça·de·Jibraltar»«Visca Qat'Al-Unya !!!», «Recinto·Amurallado·de·Qambrjls·de·Mar»«erAndalúHnglisHdelafoconadegibrartáH», 28/07/2020 - 13:04

El 'catalán' NUNCA ha sido la 'lengua-propia' de Cataluña

Muy tardíamente se empezó a usar el =LEMOSÍN=

-DIALECTO del Occitano-Provenzal-

Cataluña {MARCA-HISPÁNICA}

siempre ha sido una región plurilingüe,

como muestra que entre el S. VIII y el S. XI

en el sur de Cataluña se hablaba -SÓLO- el =MOZÁRABE=

#54 «Muralla·Abaluartada·de·La·L¡nea·de·Contravalaci#n·de·la·Plaça·de·Jibraltar»«Visca Qat'Al-Unya !!!», «Recinto·Amurallado·de·Qambrjls·de·Mar»«erAndalúHnglisHdelafoconadegibrartáH», 28/07/2020 - 13:01

...BARSHILUNA, TARRAKUNA,

LARIDA, TURTUSHA i DJARUNDA...

El Romance ANDALUSÍ

ha LEGADO a CataluÑa

y al actual 'català'

palabras tales como:

RAVAL, BARRI, RAMBLA, SÍNDRIA...

y los MORFEMAS-SUFIJOS

ET/ETA/ETS/ETES...