Publicitat
Política · 29 de Maig de 2020. 10:58h.

Revenja d’Ernest Maragall contra Valls

Presenta una declaració per una sentència del Tribunal d’Estrasburg que pot tenir el suport de Colau i el PSC

Revenja d’Ernest Maragall contra Valls

ERC ha presentat una declaració institucional als consell del plenari municipal perquè l’Ajuntament de Barcelona es faci ressò i doni suport al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), que va condemnar França per “la violació de drets fonamentals de diverses persones d'ètnia gitana en el desallotjament practicat al nord de París l'abril del 2013”.

Durant aquestes dates el primer ministre francès era l’ara regidor al consistori barceloní, Manuel Valls, que amb el seu vot va impedir que Ernest Maragall esdevingués alcalde. Tot i això, la principal beneficiada pel vot de Valls, Ada Colau, podria votar a favor de la proposta d’ERC, de la mateixa manera que el PSC.

ERC recorda que “l'estat francès va vulnerar el dret a la vida privada i familiar i al recurs judicial efectiu de les persones que van recórrer l’any 2013 i van ser expulsades d’aquest estat”.

“L’Ajuntament de Barcelona condemna els fets que van donar lloc a l‘esmentada sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans i que són un exemple del pitjor nacionalisme excloent”, proposen. També volen “reivindicar Barcelona com una ciutat oberta a totes les persones, sense importar la seva ètnia, llengua, religió, gènere o orientació sexual”.

“Ratifiquem el compromís de tots els càrrecs electes amb el Codi Ètic de l’Ajuntament de Barcelona, que es regeix per principis ètics com el respecte als Drets humans, la igualtat de tracte entre persones i l’exemplaritat que tot càrrec públic ha de tenir per garantir el prestigi, la dignitat i la imatge d'aquesta institució”, conclouen.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#19 Ojotuerto, Calafell.tab, 30/05/2020 - 07:23

En Premià de Dalt ha habido un desalojo de familias de etnia gitana. Pero era al lado de una propiedad de la familia Pujol. ERC ha perdido el rumbo..... Debe ser que creen que lo bien que viven va a durar siempre. Como la Gent Gran en las Residencias Catalanas...hasta Marzo del 2020.

#17 Newtral, Suïssa, 29/05/2020 - 20:48

Probablement estarem tots d'acord que això ara no toca, però tb hauríem d'estar d'acord que Valls és un racista

#16 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU PONTELA PONSELA LA MASCARETA PER SEGURATAT PER TU I PER TOTS HE TOTS I PODREN GUANYAR SI ENS LA POS, E.R.C. HEU FET PRESIDENT A PEDRO SANCHES EL DEL 155 I TENIU PACTES FETS AMB EL P.S.O.E. y AMB, 29/05/2020 - 20:08

ERNEST MARAGALL Hosigui E.R.C. ¿ POR QUÈ HOS METEIS CON MANUEL VALLS ? Per algu que va pasar a FRANÇA EL 2013 voleu desviar la atenció . E.R.C. Baro DIR NO PACTARIU MAI AMB ELS DEL 155 , Mentira SOU JUDAS FALSOS . Baro PACTAR AMB ELS DEL 155 Baro fer PACTES AMB EL P.S.C. per tot Catalunya E.R.C. Heu fet President

#14 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 29/05/2020 - 17:57

Ernestito hablando de ética, curioso

#13 VOXER y a mucha honra, Covadonga, 29/05/2020 - 17:19

Welcome refugees?
¿La solemne Declaración irá acompañada de una invitación de los firmantes a acoger a los desalojados??
Porque sino será una muestra más de la hipócrita y farisaica política de gestos vacíos y pirotecnia a la que nos tienen acostumbrados la secta lazi.
¡Que los acojan en la Cerdaña o Cadaqués, que hay sitio!