Política · 23 de Maig de 2018. 10:18h.

Revolcada a la subdelegada del Govern espanyol a Lleida

El TSJC veu "arbitrari" el cessament de cap de Policia l'any 2016

Revolcada a la subdelegada del Govern espanyol a Lleida

Manso, amb el comissari, en una imatge d'arxiu (Foto: Facebook Inma Manso)

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat la raó a Juan Fortuny, un comissari de la Policia Nacional, i ha considerat que el seu cessament en 2016 al capdavant de la comissaria de Lleida va ser "arbitrari".

La secció quarta de la sala contenciosa administrativa del TSJC estima el recurs interposat pel comissari assessorat pels serveis jurídics del Sindicat Unificat de la Policia (SUP), que va denunciar que el seu cessament en 2016, després de tres anys al capdavant de la comissaria de Lleida, va ser "arbitrari", a causa de "criteris polítics".

La sala exposa en la sentència que no hi ha dubte que la pèrdua de confiança constitueix una causa vàlida per al cessament dels nomenaments de caràcter discrecional, però la "discrecionalitat no és arbitrarietat".

"Si la pèrdua de confiança és causa legítima per al cessament, quan aquesta pèrdua es posa en dubte per l'interessat i s'argumenta de forma tan concreta, a l'Administració no en té prou amb al·legar una sèrie de qüestions merament formals, tenint en compte que a la seva mà està al·legar, i no merament negar, què és el que ha permès que s'hagi produït la pèrdua de confiança", subratlla.

Per al TSJC, la direcció general de la Policia no ha aportat en aquest cas "dades objectives i/o professionals" per justificar la destitució de comissari, de manera que "ha renunciat a mostrar que el cessament s'ha produït tan sols indiciàriament per motius racionals".

El comissari, que va ser cessat el 31 de maig de 2016 com a cap de la comissaria de Lleida i adscrit provisionalment a cap d'operacions a Tarragona, va al·legar en el seu recurs que havia estat destituït arran d'"algunes diferències de criteri" pel que fa al funcionament intern de la pròpia Policia Nacional i en detalls de protocol.

En concret, va denunciar que la Subdelegació del Govern va intentar influir en què les pràctiques de tir es fessin en un complex que era propietat, segons la seva versió, d'un company de partit de la subdelegada a Lleida, Inma Manso (PP).

També va apuntar que li van destituir després de convidar a diverses autoritats, entre elles l'alcalde de Lleida, Àngel Ros (PSC), a un acte per commemorar el 192 aniversari de la creació de la Policia Nacional, davant del que la subdelegada del Govern li va ordenar que anul·lés la invitació perquè l'acte havia de ser "íntim" sense més autoritat que ella i representants de la Guàrdia Civil, per la qual cosa va haver de desconvocar totes les autoritats.

El dia que es va celebrar l'acte, segons el comissari posteriorment destituït, li va expressar a la subdelegada a Lleida el seu desacord per haver hagut d'anul·lar les invitacions a les autoritats, davant del que aquesta li va contestar, segons la seva versió, que aquests fets tindrien conseqüències per a ell.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 pepe, andorra, 24/05/2018 - 16:28

por una España de todos, la escuela en español....

#1 jfuertesf, Barcelona, 23/05/2018 - 12:02

Em sembla molt correcte. Això significa que l'Estat funciona. Ara, en principi, aquesta subdelegada hauria de dimitir o ser cessada.

#1.1 pepe, andorra, 23/05/2018 - 14:04

si no lo hace es pq a los separatas les va bien. Q por lo q veo tiene expediente abierto en el archivo del SD separata. Y gordo......