Publicitat
Política · 22 d'Agost de 2010. 11:49h.

Ribó acusa Múgica de tenir "mania" a Catalunya

"Ells s'han envalentit amb la sentència del Constitucional"

Ribó acusa Múgica de tenir "mania" a Catalunya

Ribó i Múgica, a l'acte de presa de possessió del Síndic de Greuges

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha acusat l'exDefensor del Poble, Enrique Múgica, de tenir "una certa mania cap a una comunitat i la seva singularitat", en referència als tres recursos contra lleis catalanes que ha presentat aquesta institució de l'Estat. "Ells s'han envalentit amb la sentència del Constitucional", ha afegit.

Ribó, en una entrevista a La Vanguardia, ha indicat que "el que sí puc dir és que a vegades Enrique Múgica feia unes declaracions que jo no qualificaria de polítiques, però sí de partidistes".

Pel que fa al recurs interposat per la Defensora del Poble en funcions, María Luisa Cava de Llano, Ribó està convençut que "el recurs el programa Múgica". "I no, no hi hagut ni la més mínima consulta. Nosaltres podem tenir una interlocució immediata i fluïda amb el Defensor, però no hi va haver res de res per preguntar-nos quina era la nostra postura, com ho vèiem o quin material podíem aportar. Han ignorat el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries que avalava la llei", ha manifestat.

Ribó ha dit que el Defensor del Poble s'ha deixat portar pel clima polític a Espanya, "però no hauria de ser així". "En el nostre primer mandat, l'oficina del Síndic ha mantigut la seva independència davant qualsevol majoria partidista i qualsevol presió cap a la institució. Ni una sola vegada ens han pogut dir que cap dels nostres dictamens era erroni o partidista. Em temo que això no es pot dir del Defensor del Poble. Les seves declaracions entraven massa sovint en el debat polític. Certes opinions personals no les pot expressar com a Defensor o com a Síndic", ha afegit.

PERFIL

Catalunya, Europa y África


Rafael Ribó (1945), Síndic desde el 2004, ha sido reelegido por unanimidad este año. Desde el 2009 es presidente de la junta europea del Instituto Internacional del Ombudsman (IIO). Tras superar una enfermedad de retina, en el 2001 fundó Ulls del Món junto al oftalmólogo Borja Corcóstegui, una ONG que ayuda a personas con problemas de visión en Mali, Mozambique y Bolivia.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Antonio, Tarragona, 23/08/2010 - 19:21

Francesc, la democràcia consisteix en acceptar i respectar les regles del joc, i aquestes les defineix l'estat de dret. La democràcia no es que cadascú fa el que li roti.

#7 alemany stolberg, tortosa, 23/08/2010 - 15:41

quin nivell !

#6 Francesc, Barcelona, 22/08/2010 - 22:49

Complir lleis que se salten la democràcia? Això voleu Antonio iPepe? Això! Com hi hamón quina gent! Si vostès són uns autoritaris, sembla que els agradi la xusqueria mesetària! El que ha fet el TC és gravíssim!

#5 Antonio, Tarragona, 22/08/2010 - 18:10

Hay que ser infantil para estar todo el día con esto de la manías. ¿Y no puede ser que todo el mundo debe cumplir la ley, incluyendo los políticos catalanes que siempre se la quieren saltar por la cara?

#4 víctor, bcn, 22/08/2010 - 17:38

"Mania" és el que em té un dels meus veïns. Això del Múgica és xenofòbia espanyola i actituds genocides del més pur estil falangista. Ribó és massa educat.