Publicitat
Política · 12 de Febrer de 2015. 12:26h.

Ribó carrega contra el Govern

El Síndic de Greuges l’acusa d”incompliments” greus

Ribó carrega contra el Govern

Rafael Ribó

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha presentat l’informe al Parlament corresponent a l’any 2014 i ha considerat “greu i inacceptable” que el Govern no garanteixi “reiteradament” drets reconeguts.

En aquest sentit, i malgrat la crisi, Ribó  ha advertit que l’Administració “no pot justificar les restriccions de drets per motius pressupostaris” i ha recordat que el deure del Govern és “habilitar els recursos necessaris” perquè les persones tinguin garantits aquests drets.

El Síndic ha destacat que “prop d’un 40%” de totes les queixes i actuacions d’ofici tramitades -27.211 en total- corresponen a temàtiques pròpies de les polítiques socials. Serveis socials, infàncies, adolescència i educació són les queixes més nombroses.

Ribó troba “inacceptable la restricció en els drets de les persones dependents, especialment la suspensió de les prestacions econòmiques vinculades al servei de residència”.

També ha manifestat que “és urgent una nova regulació de la renda mínima que correspongui a les necessitats socials”. D’altra banda, ha advertit que “cal un canvi radical en els procediments i la gestió de les llistes d’espera”.

D’altra banda, el Síndic considera que “és incomprensible la manca de definició de la pobresa energètica per part de la Generalitat”. També ha instat al Govern a “revocar totes les sancions del #novullpagar per no cometre greuge comparatiu”.

Finalment, ha alertat que les regulacions anunciades en matèria de seguretat ciutadana “poden representar una minva de les llibertats públiques i dels drets individuals”.


Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Bon vent, Barcelona, 13/02/2015 - 11:49

Ribo, es molt fàcil tot això que dius, deixa de cobrar tot el teu sou i passa a un salari mínim i la resta que es dediqui a les persones sense recursos.

#12 carlitus, barcelona, 12/02/2015 - 20:16

Es restringeixen els drets de les persones dependents, però en Ribó és una persona dependent del diner públic i se li reconeix el dret a no retirar-se fins que a ell li doni la gana. I no és dels que cobra la renda mínima, precisament.

#11 Alex, Barcelona, 12/02/2015 - 18:17

Una pregunta:el càrrec de Síndic de Greuges és vitalici?Ho dic perque crec que deu fer 100 anys que ho és el mateix senyor i mai no m'han agradat els que s'eternitzen a la poltrona.Per altre banda el que fa no serveix absolutament per a res.Ja hi ha una fiscalía i no crec necessària aquesta figura

#10 giordano bruno, tarragona, 12/02/2015 - 17:14

¿Por ejemplo las sentencias sobre la inmersión lingüística?

#9 Domm, Campllonch, 12/02/2015 - 16:27

¿Pero como va a cargar contra el "govern" si come de su mano ?