Publicitat
Política · 14 d'Agost de 2019. 10:24h.

Ribó encara no ha dimitit

El Síndic va acceptar un regal d'un empresari vinculat amb el 3%

Ribó encara no ha dimitit

Jordi Soler, empresari vinculat a la trama del 3%, va pagar al Síndic de Greuges, Rafael Ribó, i a càrrecs de Convergència un viatge a Berlín per veure la final Barça-Juventus del 2015. Aquesta informació ja la va publicar el País el passat 22 d'abril i, des d'aleshores, Ribó no ha fet cap mena de comunicat al respecte i es manté en el càrrec. Avui El Periódico dóna més informació sobre aquest viatge i publica una foto de l'expedició, que consta al sumari del cas que investiga el finançament irregular del partit.

A la fotografia, hi apareixen Rafael Ribó, Síndic de Greuges, l'exdiputat convergent Ramon Camp i la seva dona, Francesca Guardiola, llavors subdirectora de Relacions Exteriors del Govern d'Artur Mas, actual delegada del Govern als països nòrdics i germana de Pep Guardiola.

També hi ha Josep Antoni Rosell, que era director general d'Infraestructures.cat, i l'empresari Jordi Soler, que hauria pagat el vol, segons la Guàrdia Civil. La fotografia va ser enviada a Soler per "un dels possibles assistents", segons l'institut armat.

L'informe de la Guàrdia Civil entregat al jutge l'1 d'agost revela que el viatge en el vol AOJ96 d'Air Charter Service Spain "va tenir un cost total de 39.900 euros, fraccionat en tres trams de 13.300 euros facturats a nom de tres empreses diferents de Soler: Electromecànica Soler, Grup Soler Constructora i Soler Global Service".

Segons la documentació remesa al jutge, l'avió contractat per Soler va ser un Dassault Falcon 900EX, amb 14 seients per a passatgers, que van gaudir d'un "càtering vip estàndard". El cas del viatge a la final de la Champions del 2015 va ser, segons els investigadors, un regal d'"especial rellevància" pel "gran desemborsament econòmic".

La Guàrdia Civil va recuperar diversos missatges entre els viatgers. En un d'ells, el 3 de juny del 2015, l'exdiputat Camp va escriure a l'empresari: "El Rafael... em pregunta si hi ha plaça per a la seva filla Alba". Soler respon: "Oki". Es refereixen al Síndic de Greuges, Rafael Ribó, i a la seva filla.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#23 Estrada , Barcelona, 23/10/2019 - 22:12

Vergonzoso
Y el Soler este sigue ahí
debiendo un Montón de millones a los proveedores
Y otros a los trabajadores
Que no han cobrado ni la paga y no se atreven a abrir la boca porque se van a la calle al momento
A parte de obligar a hacer 9 horas cada día a todos los trabajadores de oficina
QUE PENA
Pero a todo cerdo le llega su s.Martin

#22 Jordi Bonastre Thió, Barcelona, 28/08/2019 - 15:10

I es que aquells joves comunistes de casa bona dels anys 60-70 del segle pasat, han evolucionat cap a la dreta de forma increible. I amb la bandera d'un partit mès que corrupte!

#21 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 15/08/2019 - 13:16

I ara que pretenen amb aixo ?

Que mantigui a la querida de la seva butxaca ?

#20 Estratègies.cat, Chez Titole, 15/08/2019 - 10:24

És molt senzill, quan ets senyalat per alguna malifeta no cal respondre en absolut, el silenci i alló de "dia que passa any empeny" es fa realitat, sabent que els de dalt et guarden la cadira peti qui peti no cal patir. És clar que has de ser un pocavergonya i tenir molta cara dura.

#19 Kropotkin, Vic, 15/08/2019 - 07:45

Ni dimitirá... Seguramente se montará algún viaje oficial a Bora Bora con la secretaria... Jua, jua, jua,...