Publicitat
Política · 12 de Juny de 2017. 19:50h.

Ribó fa política

El Síndic de Greuges veu "regressions democràtiques" a Espanya

Ribó fa política

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, assegura haver detectat “regressions democràtiques” a Espanya “que afecten els drets i les llibertats fonamentals reconeguts, tant en el marc jurídic estatal com internacional, i que tenen una incidència especial a Catalunya”. Així es recull en un informe que ha presentat aquest dilluns davant la Comissió del Síndic al Parlament.

Ribó creu que “aquests retrocessos” són “impropis d'un estat de dret”.  “Han traspassat l’àmbit estatal i se n’han fet ressò destacats organismes internacionals, com ara el GRECO, la Comissió de Venècia i el relator de les Nacions Unides, que han demanat reformes per garantir la separació de poders”, afirma el síndic en un comunicat. L’informe destaca la sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut. Segons el Síndic aquesta sentència “permet sotmetre a control jurisdiccional les resolucions parlamentàries de caràcter estrictament polític, prèviament no impugnables”.

“L'abús de les iniciatives penals contra càrrecs electes vinculades al delicte de desobediència i la llibertat d’expressió, com ara el cas del regidor de Vic, Joan Coma; l’alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, i diversos regidors de l’Ajuntament de Badalona, comporta un alt risc de desgast democràtic”, rebla el document presentat. Rafael Ribó diu que “les mostres o actes de dissidència política en un estat de dret s’haurien de poder exercir lliurement”.

L'informe, anomenat 'Retrocessos en matèria de drets humans: llibertat d’expressió dels càrrecs electes i separació de poders al Regne d’Espanya',  també aborda la revelació de converses amb “contingut conspirador” entre el llavors ministre de l'Interior i l'anterior director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, qüestió sobre la qual el Síndic va obrir una actuació d’ofici. Ribó ha recordat que el deteriorament de la qualitat democràtica no és privatiu de les institucions de l’Estat. Així, a principis del 2017 també ha iniciat dues actuacions d’ofici arran de les declaracions “com a mínim desafortunades”, de càrrecs polítics catalans en què s’insinuava que el Govern disposava de dades personals de la ciutadania, també recollides en l’informe.

37 Comentaris

Publicitat
#39 M, Sabadell, 13/06/2017 - 13:38

Y alguien también puede ver regresiones mentales en este hombre.

#38 botifler1914, Sinitaca, 13/06/2017 - 11:53

Defensor de indepes a cuerpo de rey.

#37 jc, bcn, 13/06/2017 - 11:02

Tu si que eres una regresión en todos los sentidos: enchufado desde hace años, renegado de la izquierda al servicio del poder nacionalista, cobrando un sueldazo de narices y viajando a costa del erario público....
Y en Cataluña no hay regresión democrática???

#36 José Quinta, LH,Barcelonés,España., 13/06/2017 - 10:27

“Tenen una incidència especial a Catalunya”. Efectivamente, la mayor regresión democrática es la clase política catalana. Y los vividores del cuento que hay en Cataluña, como el mismo Ribó.

#35 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 13/06/2017 - 10:25

Doncs mira que jo veig regressions evolutives en el senyor Ribó. Se li deu haver encomanat la involució feixista, totalitarista i excloent del règim indepa.