Publicitat
Política · 11 de Juliol de 2011. 15:12h.

Ribó pica el crostó a Puig

El Síndic de Greuges veu "mala administració" en les concentracions d'indignats

Ribó pica el crostó a Puig

Ribó, amb De Gispert

El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha lliurata la presidenta, Núria de Gispert, l’anàlisi de les actuacions d’ofici iniciades arran dels fets del 27 de maig a la concentració dels ‘indignats’ a la plaça de Catalunya de Barcelona, i dels que van tenir lloc el 15 de juny, al voltant del Parlament, a la concentració que pretenia aturar l’activitat de la cambra.

Segons que ha explicat Ribó en conferència de premsa, l’anàlisi conclou que la “mala administració” d’aquests fets va provocar la vulneració dels drets de reunió i manifestació, dels d’accés i exercici de representació democràtica, i de diversos drets a tercers.
 
Pel que fa a la concentració de la plaça de Catalunya de Barcelona, el síndic considera que hauria calgut "una actitud més proactiva de l’administració per garantir el dret de reunió i manifestació a l’espai públic en bones condicions, i per preservar alhora l’exercici dels drets de la resta de persones".

A més, en l’actuació policial del dia 27 hi va haver un "ús desproporcionat de la força, dèficits de planificació i de coordinació entre els cossos, manca d’identificació dels agents i decomisos indiscriminats". Segons Ribó, l’objectiu de netejar la plaça es podia haver assolit "sense els resultats que es van produir".

D’altra banda, el síndic ha titllat d’"absolutament inadmissibles els atacs i les vexacions que van patir alguns diputats" per accedir al Parlament el passat 15 de juny, i el "bloqueig a les màximes autoritats del país”, que van haver d’acabar accedint al recinte amb helicòpter.

També ha trobat, però, errors en l’operatiu establert, ja que no es va aconseguir "garantir en condicions democràtiques clares" l’exercici del dret de representació democràtica, que "es va veure en perill", i es va arribar a "situacions límit" i fins i tot "absurdes en una democràcia madura".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#13 Marc, Igualada, 12/07/2011 - 13:05

A mi aquest Ribo amb pica els ous, perque collons serveix aixo del sindic de greuges? una conya mes per cobrar una pasta gansa sense fotre brot.
Aquest hauria de ser dels primers en fotre fora

#13.1 JOSEP, Reus, 13/07/2011 - 02:37

Este Ribo es lo más falso que he visto en politica. Lo que hay que hacer, que funcione bién la justicia, así, no haria falta el Sindic.

#12 Don Berrinche, Vilafant, 12/07/2011 - 11:42

Si té 66 anys. Per que no se jubila total per lo que fá. Sería un feixista menys

#10 Antoni, La Pobla de Segur, 12/07/2011 - 06:33

On era vosté a l'época de'n Saura ? Ahhh... ja, és que son companys ideològics... Doncs el seu silenci anterior li ha fet perdre la credibilitat... Els Mossos van intentar dialogar 4 hores, de les 7 fins les 11, abans d'utilitzar la força. No crec que canviessin de sistema en uns dies.

#8 IEIAmollet, bcn, 11/07/2011 - 22:20

Au va Ribó! Quan et convé analitzes molt i quan no .... tens l'esquena molt ample!

#6 Joan, Barcelona, 11/07/2011 - 18:18

De les càrregues de l'època Saura millor no parlar-ne oi? Mira per on!