Publicitat
Política · 16 de Gener de 2020. 17:29h.

Ribó qüestiona la justícia espanyola

El Síndic considera que la sentència del Suprem podria haver vulnerat "drets constitucionals"

Ribó qüestiona la justícia espanyola

El Síndic de Greuges Rafael Ribó troba "desproporcionada" la sentència del Tribunal Suprem contra els dirigents independentistes condemnats i considera que es "podria haver vulnerat els drets constitucionals" dels presos.

En un informe anomenat 'La sentència 459/2019 del Tribunal Suprem i la seva repercussió en l'exercici dels drets fonamentals', que Ribó ha entregat aquest migdia al president del Parlament, Roger Torrent, s'afirma que el Tribunal Suprem va fer una "interpretació restrictiva de drets fonamentals".

"A parer del Síndic, la condemna a dotze líders polítics i socials que deriva de la Sentència 459/2019, a nou dels quals amb penes de presó entre nou i tretze anys, resulta desproporcionada i podria haver vulnerat drets constitucionals de les persones condemnades, i també pot tenir afectacions per al gaudi de drets i llibertats fonamentals per part de tota la ciutadania" assegura l'informe.

El Síndic també ha carregat contra la forma en què es va desenvolupar el judici i pel fet que se celebrés al Suprem, considerant que "no era el jutge ordinari predeterminat per llei".

"Les principals conclusions de l'informe afirmen que en aquesta causa el Tribunal Suprem no era el jutge ordinari predeterminat per la llei, a la vegada que la desproporcionada acusació inicial de rebel·lió va viciar tota la causa i va dur a diverses situacions greus, com ara que a les persones acusades se'ls imposés una presó preventiva injustificada i desproporcionada" apunta.

Ribó ha considerat que seria "idònia" l'amnistia per la resolució del "conflicte" i ha apuntat que dues altres possibles solucions serien "l'indult" o "la derogació de la sedició".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 Escamarlà, Waterlooooo de Dalt, 18/01/2020 - 20:32

Que, Rafel? Ja tenim el jet privat a punt per anar a veure el Barça ?

#3 Ricard , Girona, 16/01/2020 - 20:20

Calla

#2 Neferu, Barcelona, 16/01/2020 - 19:16

¿ No hay nadie en este país que denuncie a este vividor? No hay nadie que investigue sus gastos? ¡¡Y pensar que durante años fui una fiel votante del partido de este crápula!!! Para perder la fe en el ser humano no hay nada mejor que seguir de cerca los comportamientos y el uso que hacen los políticos de la ética, de la honestidad. ¡¡repugnant

#2.1 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla daña el cerebro…, 17/01/2020 - 02:28

Estimada Neferu, no te fustigues demasiado... yo siempre voté socialista... ¡hasta voté a Zapatero...! pero como santo Tomás una vez y no más...

#1 El Sifoner, Castello, 16/01/2020 - 17:53

(podría haber vulnerado derechos constitucionales) ¿PODRIA? Puf, me quedo mas tranquilo. Si para el ciudadano Ribo, solo es podria, es que no hay nada de nada.