Publicitat
Política · 22 de Gener de 2019. 21:19h.

Ribó s'aprofita d'un malalt d'alzheimer

Crítiques per haver utilitzat la signatura de Pasqual Maragall en un document que demanava garanties pels polítics presos

Ribó s'aprofita d'un malalt d'alzheimer

El Síndic de Greuges va utilitzar la firma de l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall en un comunicat conjunt que demanava garanties pels acusats en el judici de l'1-O i proposava "mesures alternatives a la privació de llibertat en centre penitenciari". El document, també estava firmat pels expresidents de la Generalitat Jordi Pujol, José Montilla, Artur Mas i Carles Puigdemont i els expresidents del Parlament Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert.

La signatura de Pasqual Maragall en el text va propiciar crítiques sobre l'ètica d'aquesta incorporació. Una de les veus crítiques va venir del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB). El seu president, Jaume Padrós, va criticar el Síndic de Greuges per haver inclòs el nom de l'expresident al document.

"Estic molt a favor del contingut de la carta dels expresidents de la Generalitat que demana l'excarceració dels presos polítics. Però com a metge no puc acceptar que s'utilitzi el president Maragall, que es troba afectat per una malaltia que l'incapacita per prendre decisions", va escriure Padrós a twitter. "L'estat actual de la malaltia que pateix no li permet prendre cap decisió d'aquesta transcendència. És un principi ètic" va escriure en un segon missatge.

96366-tuit.jpg

La filla de l'expresident i portaveu de la Fundació Pasqual Maragall, Cristina Maragall, va contestar el missatge de Padrós agraint-li el seu posicionament. "Moltes gràcies Jaume. Totalment d'acord, cal respecte i rigor per abordar aquests temes. La complexitat de la demència no es resol en un tweet" va respondre al president del Col·legi de Metges de Barcelona.

84044-tuit2.jpg

La portaveu del Govern, Elsa Artadi, va admetre el dia 9 de gener d'enguany que "el president Maragall es troba en un procés de malaltia degenerativa des de fa 13 anys", fet que va justificar l'acord del Govern per blindar de per vida la protecció social dels expresidents de la Generalitat.

El periodista del Diari de Girona Albert Soler, en un article anomenat 'Defensar-nos del defensor', ha criticat la utilització que fa Ribó de Maragall. "Si jo fos familiar d'en Pasqual Maragall, aniria amb compte amb el síndic Ribó. Si ha sigut capaç de fer signar a l'exalcalde de Barcelona un manifest en favor d'excarcerar no sé quins presos, capaç serà de fer-li signar qualsevol altra cosa" ha lamentat.

"Aquest home ensuma de lluny quan algú té els primers símptomes de malaltia mental i se li presenta a casa amb una carpeta plena de documents per firmar i d'obscures intencions" ha escrit Soler en l'article, explicant que "una de les grans preocupacions dels familiars de malalts d'Alzheimer són els voltors que els ronden".

El periodista Ramón de España, en un article a Crónica Global, ha criticat que Ribó "va creuar quatre paraules amb un home malalt d'alzheimer i que, segons ell, li va expressar la conformitat en la firma del document". El periodista creu que les crítiques tant de la filla de Maragall com del president del Col·legi de Metges de Barcelona "li entraran al Síndic per una orella i li sortiran per una altra".

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó va defensar en una entrevista a Ser Catalunya que "el senyor Maragall va manifestar personalment que volia firmar". També va explicar que la seva dona n'estava al corrent i va manifestar que "no podem segrestar la voluntat de les persones amb l'entorn de les persones".

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#26 Tirant, Bcn, 23/01/2019 - 21:05

Aquest paio sempre m'ha semblat un aprofitat, un arribista endollat i a les ordres del separatisme que és qui el manté en el càrrec/chollo des de fa anys.
Un polític menyspreable.

#25 Jordi BR, L'H, 23/01/2019 - 18:28

Deixant apart que dono per més que fet que Ribó si ho va fer és perquè tenia el consentiment de la familia i més concretament del seu tutor legal; caldria dir que els malalts d'alzheimer, incapacitats per pràcticament qualsevol activitat tenen dret a vot

#24 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 23/01/2019 - 15:50

Poster posaria una miqueta de llum saber que l´Anna Vidal, dona del reclus Oriol Pujol i Ferrusola, es neboda del Pasqual Maragall.

Com deia el patriarca del clan Catalunya per devant de tot

#23 Veciana, Barcelona, 23/01/2019 - 15:20

¿Pero es que alguno de todos éstos está bien de la cabeza?

#22 Kropotkin, Vic, 23/01/2019 - 14:42

De los comunistas se puede esperar esto y más. Que lo envien a Siberia. Jua, jua, jua,...